Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je ocenila da su lokalni izbori koji se u nedelju održavaju u četiri opštine na severu Kosova i Metohije “konačni sumrak demokratije”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

brnabić
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ARHIVA

“Izbori su konačni sumrak demokratije i privida bilo kakve vladavine prava na teritoriji KiM od kada je vode privremene institucije u Prištini, uz svesrdnu pomoć međunarodne zajednice. Čak sam i donekle srećna, jer je to konačno kraj jedne šarade koju smo gledali čitav niz prethodnih godina”, rekla je Brnabić novinarima u Dablinu, na pitanje kako komentarisse izbore koji se odrzavaju u nedelju.

Brnabić, koja boravi u dvodnednoj poseti Republici Irskoj, istakla je da na izborima učestvuje manje od dva odsto stanovništva i da se to dešava nekoliko dana nakon što se obeležava deset godina od potpisivanja Briselskog sporazuma, kao prvog sporazuma o normalizaciji odnosa, iz kojeg Priština, kako je rekla, nije ispunila nijednu reč.

“Svojim potpisom je EU garantovala ispunjenje tačaka Briselskog sporazma, a od početka prošle godine Priština direktno krši i uskraćuje osnovna prava Srbima na KiM, na šta međunarodna zajednica i EU, kao garant, i sad ćute i daju saopštenje za medije”, rekla je Brnabić. Ponovila je apel predsednika Vučića da Srbi na KiM ostanu mirni, da pokažu licemerje Prištine u svom svetlu i dokle je došla “kvazi- demokratija” koju EU i SAD pravdaju.

“Srbi su dostojanstveno gledali, čekali vladavinu prava i demokratiju, reakciju međunardone zajednice i evo šta su dočekali, neka Priština i međunarodna zajednica proslave nedelju kao praznik koji zajedno baštine”, zaključila je Brnabić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: