Podeli vest

Brnabić ragovala na izjavu predsednika hrvatskog parlamenta Gordana Jandrokovića.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ARHIVA

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je večceras da hrvatsko rukovodstvo sada i zvanično preti da će blokirati evropski put Srbije zato što, ”nakon 27 godina tišine i nepravde, tražimo da konacno neko odgovara za stravican zločin na Petrovačkoj cesti”, reagujući na izjavu predsednika hrvatskog parlamenta Gordana Jandrokovića.

Brnabić je u objavi na Tviteru navela da se jedna članica EU usuđuje da javno kaže da, ”ukoliko tražite pravdu za ubistvo srpske dece – jer četvoro ih je tamo pobijeno starosti šest do 13 godina, ne možete da budete deo EU”.

“To je vladavina prava? To su evropske vrednosti? I nije vas sramota da to kažete otvoreno”, zapitala je Brnabić u odgovoru Jandrokoviću na izjavu da će Hrvatska iskoristiti pregovore Srbije i EU “kako bi Srbiji poslala poruku da takve stvari neće tolerisati”.

“Gospodine Jandrokoviću, pogledali smo se mi u ogledalo i shvatili da, ako smo ljudi, moramo da tražimo pravdu za pobijenu decu – Jovana Drču (šest godina), Nevenku (11 godina) i njenog brata Žarka (devet godina) Rajića, Darka Vukovića (13 godina). A šta Vi vidite kada se pogledate u ogledalo? Čoveka koji brani i slavi ubice dece, devojaka i staraca? Pored četvoro dece, ubili su i Mirjanu Dubajić, devojku od 21 godinu, Milku Kovačević, baku od 83 godine… Vaši “heroji” pobili su nenaoružane ljude, u zbegu, iz vazduha”, poručila je Brnabić.

“Srbija se okrenula budućnosti, ne brinite vi za nas. Baš zato konačno tražimo pravdu za krvoloke koji su decu pobili, jer, kao što je upravo danas rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić – Ako nismo u stanju decu da zaštitimo, onda ne zaslužujemo da postojimo kao država”, navela je premijerka.

Zapitala je i kada će se steći uslovi da Aleksandar Vučić poseti najveće mesto stradanja srpskog naroda – Jasenovac i podsetila da “još čekamo odgovor na najavu službene posete”.

“Hoćete li uspeti da smognete snage da obezbedite predsedniku Srbije da stavi cvet na mesto stratišta desetina i stotina hiljada najbrutalnije pobijenih Srba, Jevreja i Roma, od strane ustaškog režima NDH? Počnite da gledate u budućnost, biće Vam lakše”, zaključila je premijerka.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: