Premijerka Ana Brnabić rekla je danas da je američki kompjuterski inženjer i suosnivača kompanije Apple Stiv Voznijak, koji je u poseti Srbiji, sam izrazio želju da dođe jer je čuo sve najlepše o našoj zemlji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

Brnabićeva je rekla za TV K1 da je nju i predsednika Aleksandra Vučića sa Voznijakom povezao teniser Janko Tipsarević.

“Želim da zahvalim našem Janku Tipsareviću. Janko kao proslavljeni teniser ima kontakte sa različitim ljudima, između ostalog i sa Stivom Vozinijakom. Onda je Janko Tipsarević pozvao Vučića, pa Vučić mene, i rekao da Stiv Voznijak obožava Srbiju”, rekla je Brnabićeva.

Ona je dodala da je Voznijak izrazio želju da sa suprugom dođe u našu zemlju nakon što je Srbija dobila priliku da organizuje specijalizovanu svetsku izložbu Expo 2027.

Premijerka je dodala da na početku nije verovala da Voznijak zaista želi da dođe u Srbiju i da je u pitanju neka šala.

“Ja sam rekla – Janko, nema šanse da veliki Voznijak hoće da dođe, to je neka šala. I onda smo se angažovali i on je želeo da dođe što pre i evo ga, već je sada u Srbiji i tu je nekoliko dana”, rekla je Brnabićeva.

Dodala je da je u Srbiji teško promovisati neku lepu vest, pa čak i tu.

“Mi smo imali juče fenomenalne sastanke. Siniša Mali i ja. I razgovaramo sada o tome šta sve možemo zajedno da radimo, posebno u sektoru obrazovanja. On je veliki filantrop i jako mnogo ulaže u obrazovanje i u mlade. I to je ono što je potpuno u saglasnosti sa našim prioritetima. Tako da ćemo to raditi u budućnosti”, rekla je Brnabićeva.

Ona je podsetila da će danas Voznijak imati sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Na konstataciju da u se pojedinim medijima tvrdi da je SNS navodno platio da Stiv Voznijak dođe u Srbiju, Brnabićeva navodi da to samo pokazuje karakter predizborne kampanje.

“A pokazuje takođe i karakter tih opozicionih medija koji šta god dobro da se desi, ne mogu da prihvate da se to desilo u Srbiji, pa ne može biti ni da je Voznijak čuo sve najlepše o Srbiji. Iako smo uradili mnogo dobrih stvari, posebno u njegovom sektoru”, rekla je Brnabićeva.

Ona je dodala da je Srbija u samo 29 zemalja na svetu koje su postale deo Svetskog partnerstva, globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju.

“Mi smo zemlja koja je i po svedočenju i analizama Uneska, jedna od 11 zemalja na svetu koja je uvela osnove veštačke inteligencije u svoj obrazovni sistem. Dakle, prirodno je da je čovek čuo za Srbiju ako se time bavi, da mu se sviđa šta se ovde dešava”, rekla je Brnabićeva.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: