Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je da je premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Krutiju, koji je, kako je naglasila, jedini kivac za katastrofu koja se desila na severu Kosova i Metohiji, vetar u leđa dao i izostanak reakcija iz EU i SAD na pretnje Srbima koje je izneo u Briselu nakon odbijanja plana za deeskalaciju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ARHIVA

Situacija u koju nas je Kurti sve doveo ali i ćutanje međunarodne zajednice je katastrofalno, rekla je Brnabić sinoć gostujući na TV Pink.

Brnabić je dodala da je svako ko je pažljivo slušao govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića u UN, a pored toga što je on i na svim sastancima to pričao, mogao da čuje da upozorava da je poptuno moguće i da je izvesno da do ovakvog sukoba može da dođe na Kosovu i Metohiji.

Predsednik je, podsetila je ona, u govoru pomenuo i da je Aljbin Kurti nakon što je odbio predlog za deeskalaciju u Briselu izašao pred jednu od najvažnijih institucija i rekao da Srbi moraju da pate i plate.

“Na to se niko nije osvrnuo, niko ni iz EU ni iz SAD. Niko ništa nije rekao kada Kurti iz Brisela pretio Srbima da će patiti i platiti”, navela je predsednica Vlade Srbije.

“Za mene je to vetar u leđa”, rekla je ona.

Strašno je i to, kako je dodala, da Kurtiju date “kart blanš” da pobije sve, pod izgovorom da je reč o teroristima.

“Ti si rekao da su teroristi, uđi tamo sve ih pobij, Kfor ćuti, da ne idem dalje ako ćemo tako za Kurtija su svi Srbi teroristi, da li to znači da ih može sve pobiti”, zapitala je predsednica vlade.

Dodala da je predsednik u svom govoru upozorio na puzajuće etničko čišćenje i podsetio na sav teror koji Srbi svkadnevno trpe na KiM od najmlađih do najstarijih – i nikom ništa.

Svakako je jedini krivac za sve je Aljbin Kurti i to je njegov životni san.

“Sve će uraditi da isprovocira sukobe, ali mu to neko dozvoljava”, rekla je ona.

Na pitanje šta očekuje, kaže da ne zna da li je dobro za državu da to priča sada jer, kao što je predsednik rekao, nastaviće da razgovaraju da bi našli najbolje rešenje.

To što se dešava u srcu Evrope da dozovlite da imate poslednji evropski geto je strašno.

Brnabić je ocenila da je skandal i hibridni rat koji se vodi protiv Srbije, i iz Srbije i nalgasila da te ljude treba da je sramota.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: