Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovaće sutra na Investicionom samitu za Zapadni Balkan u organizaciji Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Na samitu se, takođe, očekuje prisustvo drugih lidera regiona, a sa njima će se susresti i ministar spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Dejvid Kameron.

Premijerka Srbije održaće bilateralne sastanke najpre sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Reno-Baso, a potom i sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom.

Planirano je učešće međunarodnih investitora kako bi zajedno sagledali potencijal budućih ulaganja na Zapadnom Balkanu.

Promocija zelene tranzicije, to jest veće učešće obnovljivih izvora energije u energetskom sistemu je u fokusu rada Banke kada je u pitanju naš region.

Upravo toj temi biće posvećen poseban panel na kom će učestvovati resorni ministri, a među njima i Dubravka Đedović Handanović, ministarka rudarstva i energetike.

Cilj samita, kako je ranije najavljeno iz EBRD-a, jeste da se istaknu potencijalne investicione i poslovne mogućnosti u regionu Zapadnog Balkana i da se promovišu regionalni i prekogranični projekti.

Ovo je šesti samit EBRD-a, a kako se podseća, inauguralni Samit Zapadnog Balkana održan je pre 10 godina, u februaru 2014. i po prvi put je tada okupio sve premijere regiona.

Evropska banka za obnovu i razvoj jedan je od najvećih investitora u našem regionu. Osnovana je 1991. godine najpre kao podrška zemljama istočnog bloka kako bi sa centralno-planirane ekonomije prešli na tržišnu.

Sada ta Banka posluje na tri kontinenta i sarađuje sa više od 60 zemalja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ

podnaslov

Autor : Bilten.rs , Izvor :


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ