Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se u Tokiju sa premijerom Japana Fumiom Kišidom koji je podsetio da je premijer Šinzo Abe posetio Beograd 2018. i da su od tada japanski invenstitori povećalu ulaganja u Srbiju

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ANA BRNABIĆ I PREMIJER JAPANA
Kiyoshi Ota/Pool Photo via AP

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se u Tokiju, danas posle podne po lokalnom vremenu, sa premijerom Japana Fumiom Kišidom.

Na početku sastanka u državnoj vili Akasaka, Kišido se zahvalio srpskoj premijerki zbog dolaska na državnu sahranu bivšeg japanskog premijera Šinza Abea.

Podsetio je da je Abe posetio Srbiju 2018. godine nakon čega su japanski investitori uvećali svoja ulaganja u Srbiju.

Dodao je da Srbija i Japan obeležavaju 140 godina diplomatskih odnosa, te istakao prijateljstvo i saradnju dve zemlje.

Premijerka Brnabić je rekla da joj je čast što je predstavljala Srbiju na državnoj sahrani Šinza Abea, koji je, kako je istakla, bio je veliki prijatelj Srbije i uradio je mnogo za jačanje partnerstva, političkih i ekonomskih odnosa Srbije i Japana.

Dodala je da je u Tokiju razgovarala sa privrednicima koji ulažu u Srbiju.

“Ponosni smo što smo dom kompanijama poput Nideka, Jazakija, Tojo tajersa… Japanske kompanije u Srbiji zapošljavaju 4.000 ljudi”, rekla je Brnabić.

Odnosi Srbije i Japana su tradicionalno dobri i prijateljski, uz obostrani interes za intenziviranje saradnje u svim oblastima i jačanje političkog dijaloga.

Takođe, ekonomski odnosi Srbije i Japana su u usponu, prošle godine ostvaren je rekordan obim robne razmene, a japanske kompanije poslednjij nekoliko godina ulažu na srpsko tržište.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: