Podeli vest

Nešto je pošlo po zlu. Kriza, dobra organizacija kompanije Apple pri lansiranju novog iPhone 14 ili oba nateralo je preprovdavce da obore cene novih uređaja na ulici i to ispod tržišne

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten

IPHONE
Foto: Canva/Pixabay

Društvene mreže preplavljene su fotografijama kineskih preprodavaca koji najnovije iPhone 14 telefone prodaju ispod tržišne cene.

Ovaj nekada unosan biznis je ove godine zakazazao. Preprodavci koji umesto svojih budućih klijenata stoje u redu i kupuju nove iPhone telefone na dan lansiranja su u problemu.

Umesto da ih prodaju po 700 dolara višoj ceni kao inače, preprodavci ove godine, ne samo da su ostali bez zarade, nego na sve načine pokušavaju da se spasu i povrate deo uloženog.

Prema pisanju kineskih medija postoji više razloga za ovakvu situaciju.

Prvo, kompanija Apple se izgleda ove godine sjajno organizovala pa je bilo manje redova i dovaljan broj telefona u prvim danima lansiranja.

Drugo, strah od recesije je veliki broj ljudi naterao da odlože prelazak na najnovija telefone.

Treće, izgleda da je Appe dobio ozbiljnu konkurenciju, jer i ostale kompanije sustižu performanse iPhona po sličnoj ili nižoj ceni.

Sva tri razloga, pišu kineski mediji, doprinela su tome da se na ulicama Kine novi iPhone 14 može kupiti po 140 dolara nižoj ceni od prodajne, umesto kao do sada oko 700 dolara višoj.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: