Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da nije tačno da su pojedini novinari, kao što su objavile N1 i Nova, bili zaključani na nedavnoj konferenciji gde je predstavljan program “Digitalna Evropa” .

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/ARHIVA

“Ovo je primer manipulacije tajkunskih medija, jer niko nije bio zaključan. Bila sam šokirana kada sam videla prilog u kome se kaže da su novinari bili zaključani, a posle im je to danima bila tema”, izjavila je Brnabić gostujući na TV Prva.

Navela je da je na manje od jedan odsto događaja na kojima je ona, nije predviđeno postavljanje pitanja novinara i to se, kako je objasnila, radi da se ne bi skretalo sa teme, kao što to biva kada su novinarska pitanja uključena. Tada se, prema njenim rečima, pita i piše o svemu drugom osim o glavnoj temi.

Ovoga puta, navodi, to se htelo izbeći, jer je tema izuzetno važna pošto projekat omogućava našim institutima, kompanijama da se prijave potpuno ravnopravno sa timovima iz zemalja koje su članice Evropske unije, a reč je o velikoj sumi novca koja do 2027. godine iznosi 7,5 milijardi evra.

Premijerka je navela da se prema snimku koji ima njen tim i koji je i prikazan u TV emisiji gde je gostovala, vidi da novinari nisu bili zaključani, da su vrata prostorije gde su svi bili, bila otključana i da su u svakom trenutku mogli da izađu.

“Kada se vidi njihov snimak, čovek bi pomislio da su bili zaključani u nekoj sobici, a nisu. To je čista manipulacija, samo da su dali širok kadar, kakav mi imamo, videlo bi se da jedna vrata nisu bila zaključana, već su bila otključana tokom celog događaja”, istakla je premijerka


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: