Poverenica SNS-a za Beograd Ana Brnabić izjavila je danas da se EPS neće privatizovati niti prodavati, već da je cilj da se ojača.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ARHIVA

Brnabić je to rekla prilikom posete opštinskom odbora SNS-a u Lazarevcu gde je razgovarala sa meštanima o statusu i planovima za EPS, budući da 14.000 ljudi iz ovog mesta radi u tom preduzeću.

“Ono što je meni danas posebno važno i tema je o kojoj sam želela da razgovaram sa ljudima je reforma unutar Elektroprivrede Srbije, ogroman broj porodica u Lazarevcu zavisi direktno od EPS i njihova budućnost i prosperit zavisi od budućnosti EPS-a i želim direktno da sa njima razgovaram šta su nam planovi, promene i šta donosi novi statut”, istakla je Brnabić.

Prema njenim rečima EPS je nacionalno blago Srbije, nacionalni resurs.

“Ono što želim da uradimo je da ga dodatno ojačamo da napravimo, ne samo ozbiljnu energetsku kompaniju za Srbiju, već kompaniju koja može da se takmiči u Evropi i da može da podrži čitav napredak i razvoj Srbije. Želim da poručim ljudima da nemaju čega da se plaše, jer statut je pravljen tako da primarna delatnost bude proizvodnja električne energije, a nekada je bila trgovina”, pojasnila je Brnabić. Ona je da je to specifična tema za Lazarevac i da će značiti građanima da se upoznaju sa svim stvarima vezanim za EPS. Brnabić je rekla i da je jedna od sledećih opština koju će posetiti Obrenovac.

“Ako je sudbina EPS bezbedna, i ako je budućnost njegova sve bolja, tako će i budućnost onih koji su u njemu zaposleni i njihovih porodica biti bolja. Apsolutno će sačuvati svoja radna, mesta i biće perjanica daljeg razvoja i napretka Srbije”, dodala je ona.

Brnabić je rekla i da sledeće nedelje počinje izgradnja pijace u Lazarevcu, a do kraja godine počeće i rekonstrukcija Doma zdravlja, nekoliko igrališta i parkićam, kao i izgradnja podzemne garaže i Trga.

“Ovo je prava prilika da drugi dan Vaskrsa iskoristimo za razgovor sa ljudima šta smo u Lazarevcu uradili i šta planiramo. Želim da čestitam Vaskrs svim našim građanima pravoslavcima”, rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima nakon Voždovca, Surčina, Vračara i posete tim opštinskim odborima na redu je bio Lazarevac, kao i da će i narednih nedelja obilaziti odbore i razgovarati sa građanima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: