Podeli vest

podnaslovBrnabić je istakla da je nova energetska politika prvi prioritet nove vlade i da će u fokusu biti pitanje dalje energetske diversifikacije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ANA BRNABIĆ
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Predsednica Vlade Ana Brnabić zahvlalila je predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen na poseti Srbiji i regionu i istakla značaj zajedničke posete predsednika Srbije i predsednice EK Nišu, gde su obišli radove na izgradnji gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske.

Brnabić je istakla da je nova energetska politika prvi prioritet nove vlade i da će u fokusu biti pitanje dalje energetske diversifikacije.

Predsednica vlade ocenila je da je Izveštaj EK o napretku Srbije objektivan i balansiran i da će vlada u novom mandatu nastaviti da bude posvećena reformama i procesu evropskih integracija.

Premijerka je izdvojila važnost nastavka reformi u oblasti vladavine prava, zatim reforme u oblasti pravosuđa i usvajanje novog paketa pravosudnih zakona, kao i pitanja medijskih sloboda i usvajanja novog seta medijskih zakona.

Takođe, Brnabić je upoznala predsednicu EK sa aktivnostima na usklađivanju sa viznom politikom EU.

Kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, predsednica vlade rekla je da Srbija ostaje posvećena dijalogu i da su prioriteti mir i stabilnost.

Predsednica EK čestitala je premijerki na izboru nove Vlade Srbije i poželela mnogo uspeha u daljem radu. Ona je izrazila podršku Srbiji i Zapadnom Balkanu u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Upoznala je premijerku sa aktuelnim pitanjima u vezi sa enegretskom situacijom u Evropi.

Sastanku su prisustvovale ministarka za evropske integracije Tanja Miščević i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Ðedović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ