Podeli vest

Napadač na Pola Pelosija, supruga predsedavajuće Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi, čekićem mu je naneo frakturu lobanje, a povredio mu je i desnu ruku i šake, rekao je portparol predsedavajuće Predstavničkog doma.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

pelosi
Tanjug/AP Photo/Eric Risberg

On je uspešno operisan, a lekari očekuju da će se Pol u potpunosti oporaviti, preneo je Rojters.

Muškarac koji je uhapšen na mestu incidenta identifikovan je kao David Pejp (42) i takođe je prebačen u bolnicu.

Onlajn izveštaji šerifa prikazuju da su mu u dosije zatvora u San Francisku upisana dela – pokušaj ubistva, napad smrtonosnim oružjem, maltretiranje starijih osoba, provala, nanošenje telesnih povreda.

Za vreme napada, Nensi Pelosi je bila u Vašingtonu, navela je policija Kapitola.

Policija još istražuje motiv za napad, koji je došao desetak dana pre parlamentarnih izbora u Predstavničkom domu i Senatu.

“CNN” je izvestio da je Pol Pelosi okrenuo hitnu službu 911 i govorio šifrovano, nije rekao otvoreno da je napadnut, ali je dispečer shvatio da nešto nije u redu.

“Politiko” je, citirajući osobu upoznatu sa slučajem, rekao da je Pol rekao napadaču da mora da koristi kupatilo, a tamo je krišom pozvao 911, gde mu se punio mobilni.

Takođe, osoba koja je obaveštena o incidentu rekla je za Rojters, uz uslov da ostane anonimna, da je nasilnik uzvikivao “gde je Nensi”, pre nego što je udarao njenog muža.

O napadaču se u početku malo znalo, mada je u poslednjih nekoliko komentara na nekim sajtovima, internet korisnik, koji se potpisivao kao “David Pejp”, izrazio podršku bivšem predsedniku Donaldu Trampu i podržavao Kju-Enon (QAnon), grupu ljudi koja je objavljivala teorije zavere.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: