Podeli vest

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić rekla je danas da će beogradski i lokalni izbori biti održani 2. juna i da je i taj zahtev opozicije usvojen zahvaljujući apelu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je inicirao da se pokaže konstruktivnost i da se nakon izbora nastavi da se radi dalje.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ (STF)

Brnabić je za TV Pink rekla da je u ovom trenutku nacionalni interes da dođe do spuštanja tenzija i da postoji dijalog između vlasti i opozicije.

“Vlast u Parlamentu je nikad jača, samo lista ‘Aleksandar Vučić, Srbija ne sme da stane’ samostalno ima 129 poslanika. Zajedno sa koalicionim partnerom – Socijalističkom partijom Srbije, Jedinstvenom Srbijom, Savezom Vojvođanskih Mađara i nekim drugima, to je praktično skoro dvotrećinska većina u Parlamentu. Pa opet pokazujemo da zarad ozbiljnosti, odgovornosti i poštovanja prema svim građanima Srbije, imamo dijalog, slušamo i pokušavamo da usvojimo njihove zahteve”, istakla je Brnabić.

Dodala je da danas pratimo svađu u opozicionim krugovima oko toga ko će biti na izborima, ko neće izaći, ko je prava opozicija, a ko nije.

Brnabić se zahvalila svima na korektnosti i zbog toga što su vlast i opozicija uspeli da uspostave dijalog u Parlamentu.

“Ti sastanci su izuzetno teški, naporni, ali opet produktivni. I to je najvažnije za naše građane. Mi smo tamo da pokažemo da smo odrasli, ozbiljni, odgovorni ljudi. Da možemo da razgovaramo i u tim razgovorima da rešavamo probleme. Nekad smo uspešni, nekad smo manje uspešni”, rekla je Brnabić.

Ocenila je da je usvajanje Izmena i dopuna Zakona o lokalnim izborima pokazalo da su i vlast i opozicija na dobrom i pravom putu.

Dodala je da će se kao predsednica Parlamenta truditi da se dijalog vlasti i opozicije nastavi i da vlast koja ima apsolutnu većinu pokaže da joj je na prvom mestu nacionalni interes i Srbija.

“Bez obzira na političke razlike, mi pokušavamo da napravimo konsenzus oko nekih stvari, koliko god možemo” naglasila je Brnabić.

Istakla je da vlast i opozcija moraju da razumeju da je odgovornost na svima.

“Da pokušamo da imamo unutrašnju stabilnost u najvećem mogućem spektru koliko god je to moguće. Da pokušamo da postignemo unutrašnji dijalog, zato što moramo da napravimo i vreme, prostor, moramo da sačuvamo energiju”, rekla je Brnabić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: