Podeli vest

Brnabić je na Tviteru navela da je Milanović izneo, kako je rekla, istorijsku nebulozu kada je poručio da “Hrvatska Srbiji ovo neće oprostiti”

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
Foto: Shutterstock

Premijerka Srbije Ana Brnabić odgovorila je danas hrvatskom predsedniku Zoranu Milanoviću, koji je, komentarišući odluku srpskog tužilaštva da podigne optužnicu protiv četiri visoka oficira hrvatske vojske, rekao da Srbija to ne bi trebalo da radi ako želi da uđe u Evropsku uniju.

Brnabić je na Tviteru navela da je Milanović “u jednom od svojih logoreičnih nastupa koji samo Hrvatskoj mogu da štete”, izneo, kako je rekla, istorijsku nebulozu kada je poručio da “Hrvatska Srbiji ovo neće oprostiti”.

“Šta? Što tražimo pravdu za ubijenu decu na Petrovačkoj cesti? Šta je sledeće? Neće nam oprostiti Jasenovac (i tako je “mit”)?”, upitala je Brnabić.

“Treba, kaže Milanović, da pazimo šta radimo, da ne budemo ”bezobrazni i drski” jer ćemo, za članstvo u EU, morati da tražimo milost od Hrvatske, kao što Šveđani sada traže milost od Turske?! Što bi moj Mate iz Stare Baške rekao: ”Ne treba ovome prva pomoć, nego poslednja pomoć”, poručila je Brnabić.

Milanović je ranije danas izjavio da je Hrvatska mogla da podigne optužnicu za krivično delo protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog njegovog govora u Glini 1995, ali nije jer je, kako tvrdi, postojala politička odluka da se preko nekih stvari pređe.

Milanović je to rekao novinarima u Zagrebu upitan da ponovo prokomentariše odluku srpskog tužilaštva da podigne optužnicu protiv četiri visoka oficira hrvatske vojske, preneo je portal Index.hr.

“Srbija to ne bi trebalo da radi ako želi da uđe u Evropsku uniju”, ponovio je Milanović i upitao ”zašto je premijerka Srbije Ana Brnabić nervozna”.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: