Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić poručila je danas, odgovarajući lideru Srpskog pokreta Dveri Bošku Obradoviću, da neće biti tehničke vlade, kao ni nasilnog gašenja medija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

“Kažete da nam je isteklo vreme – moguće, s tim što će građani to da kažu. Mi ćemo da ih pitamo i oni će to da kažu, ali pre toga vi nećete moći da uzurpirate vlast”, rekla je Brnabić.

Ona je poručila Obradoviću da ne postoji način da se oformi “tehnička ekspertska vlada” bez volje građana i bez ikakvih institucija, na ulici. “Sve u redu, isteklo nam je vreme, idemo na izbore, mi podnesemo ostavke, sve u redu. Nastavićemo da se borimo i iz opozicije, za onakvu Srbiju kakvu sanjamo. Nastavićemo da se borimo i za puteve, pruge, mlade, obrazovanje, za kulturu i za zdravstvo, i za Srbiju koja konačno može i sme da vodi nezavisnu i samostalnu spoljnu politiku. Radićemo to iz opozicije. Nije problem, ali to će da kažu građani, a mi ćemo da poštujemo”, rekla je premijerka.

Nema tehničkih vlada u međuvremenu, nasilnog gašenja medija, ni ovih ni onih, nema dodeljivanja frekvancija kako vi želite, bez institucija, poručila je Ana Brnabić.

Premijerka je rekla i da će štititi institucije i volju građana. Brnabić je rekla i da ne zna kako Obradović može da govori o tome da je nekonfliktna ličnost kada su sve što svakoga minuta pokaže nasilje i agresija kao i da je sam priznao da je bio opozicija samo aktuelnoj vlasti, a pre toga deo vlasti.

“Izletela je istina, nije rekao ja sam 25 godina opozicija svakoj vlasti nego je rekao ja sam 11 godina opozicija ovoj vlasti, zato što ste bili deo prethodne vlasti kada ste uzimali novac iz Kolubare i iz sistema EPS-a. Nije to mogla opozicija nego samo vlast”, rekla je Brnabić tokom skupštinske rasprave.

Ona je istakla i da ne zna kako Obradović može da govori o tome da je nekonfliktna ličnost kada su sve što svakoga minuta pokaže nasilje i agresija.

“Ja vas lično ne znam, ne zelim da vas lično upoznam, ali sve što znam o vama je suprotno, od toga što kažete”, rekla je Brnabić i dodala da poslanici Marko Atlagić i Marijan Rističević poznaju njegovo nasilje, jer je fizički napao kolege.

Brnabić je podsetila i da je Obradović fizički napao i ministra zdravlja u vreme kovid krize.

“Ne znam kako ste nekonfliktan. Pričate o korumpiranom i kriminalnom režimu, a rekli ste istinitu stvar, da ste 11 godina žestoka opozicija ovoj vlasti, kao što ste bili deo prethodne vlasti”, ukazala je Brnabić.

Obradović je tokom rasprave predložio da se formira tehnička vlada koja bi, kako je rekao, donela hitne mere prevencije nasilja u društvu. On je rekao da smo u vanrednom stanju iako ono nije proglašeno, i da ovo nije vreme za aplauze već samo za tugu i saučešće, za nacionalni mir i slogu, ali i za odgovornost. Obradović je zatražio da vlada podnese ostavku, da se otkaže miting u Beogradu 26. maja, kao i ukidanje nacionalne frekvencije TV Pink.

Brnabić:Na delu pokušaj destabilizacije Srbije od strane stranih službi

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je u Srbiji posle dva masovna na ubistva na delu, kako je rekla, direktan pokušaj destabilizacije Srbije od strane stranih službi i ponovila da u Srbiji neće biti promene vlasti bez izbora.

Brnabić je, na sednici Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o bezbednosnoj situaciji, rekla i da na sednici Vlade nisu imali nijedan neusaglašen stav, a ne da je neko napuštao sednicu.

“Poručujem građanima Srbije da ne verujemu u laži, dezinformacije i pokušaje da se stvori haos u Srbiji od strane stranih službi. Ovo je sve što se dešava direktno od stranih službi, sve što se dešava je direktna destabilizacija Srbije”, poručila je premijerka. Ona je naglasila da se njene reči ne bi izvlačile iz konteksta, da nije pričala o tragedijama, već svemu onome što se dešavalo nakon tragedija.

“I što se svaki dan pojačava. To da je Ivica Dačić napustio sednicu Vlade može da plasira samo neko ko želi da destabilizuje Srbiju. Takvu bezočnu laž može da plasira samo neko ko želi da destabilizuje Srbiju. To je lako proverljiva laž”, istakla je Brnabić.

Dodala je da je druga stvar, koju je, kako je rekla, i juče i danas ponovila najmanje 20 puta to da će se vlast u Srbiji menjati samo voljom građana na izborima.

“Neće biti Majdana, vlast se neće menjati na ulici i izbori su jedini mehanizam, a mi se nećemo držati funkcija i ostavke su najmanji problem. Da, možemo da idemo na izbore, ali se samo neće dozvoliti da se bez izbora menja vlast”, poručila je premijerka.

Prema navodima pojedinih medija, predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić napustio je sednicu Vlade zbog neslaganja oko nekih pitanja. Dačić je za Tanjug rekao da pojedini mediji danima objavljuju “laži u cilju unosenja konfuzije u susret 26-om maju” i da će ta stranka sa svojim koalicionim partnerima Jedinstvenom Srbijom i Zelenima Srbije učestvovati na skupu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: