Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da u ovom trenutku ne razmišlja o Briselu, gde treba da putuje posle Njujorka, jer je fokusirana na sednicu UN, gde treba da čuje šta će reći drugi, ali i predsednica privremenih prištinskih institucija i da na adekvatan način odgovori.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/ARHIVA

“Ono što treba je da predstvim jeste šta Srbija želi, a to su mir i stabilnost, poštovanje Povelje UN, teritorijalnog integriteta. Mir i stabilnost, bezbednost za Srbe na KiM, nastavak dijaloga i da ne posustanem u smislu da nasednem na provokacije jer je to što Priština želi”, rekla je Brnabić za Tanjug.

Prema njenim rečima, o Briselu će početi da razmišlja prvi minut nakon sednice UN.

Upitana da li odlazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Brisel znači dodatni pritisak na Srbiju ona je kazala da veruje da znači.

“Razgovaraću još sa šredsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, pričali smo posle sastanka sa petorkom, znam koliko je važo. Verujem da će se pritisci nastaviti, Vučić ima svoje principe branio ih je najbolje i tako ćemo nastaviti. Neće biti lako ali verujem da ćemo odbraniti i naš narod i našu zemlju”, rekla je Brnabić za Tanjug.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: