Podeli vest

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić danas je u razgovoru sa novoimenovanim ambasadorom Kine u Beogradu Li Mingom izrazio nadu da će Kina i Srbija realizovati nove zajedničke projekte koji će doprineti ekonomskom boljitku naroda obe zemlje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Ambasador je rekao da Srbija i Kina treba dalje da produbljuju saradnju i da sve više privatnih kompanija iz Kine pokazuju interesovanje za poslovanje u Srbiji.

Nikolić je tokom sastanka podsetio da je u proteklih 10 godina inicijativa “Pojas i put” značajno pomogla razvoju odnosa Srbije i Kine i podsetio da je prijateljstvo građana naše dve zemlje izuzetno razvijeno, saopšteno je iz Nacionalnog saveta.

“Mnogi projekati u Srbiji su realizovani, a među njima najznačajniji su oporavak rudnika u Boru i železare u Smederevu, nadam se da će biti još novih zajedničkih projekata koji će doprineti ekonomskom boljitku naših naroda. Došli ste u Srbiju gde su sa Kinom uspostavljeni stabilni odnosi a na Vama je da ih još više unapredite”, poručio je predsednik Nikolić ambasadoru Li Mingu.

Li Ming preneo je sagovoniku pozdrave kineskog predsednika Si Đinpinga koji je istakao da mu je poseta Srbiji, tokom Nikolićevog predsedničkog mandata ostala urezana duboko u sećanju, kao i da su tada postavljeni čvrsti temelji naših bilateralnih odnosa.

Li Ming istakao je da je za kratak period boravka u Srbiji imao priliku da se uveri da Kina i Srbija dele mnogo zajedničkih principa i da pripadamo zajednici zajedničke budućnosti.

“Kina razume i poštuje napore Srbije u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, takođe, kineska strana zahvaljuje Vladi Srbije i srpskom narodu na poštovanju politike jedne Kine. Izvanredan uspeh nedavno održanog foruma ‘Pojas i put'”, pokazao je da Kina ima mnogo prijatelja u svetu među kojima je i Srbija”, rekao je ambasador.

“Pred nama je veliki izazov, da na temeljima dosadašnje uspešne saradnje još više razvijemo naše odnose”, istakao je ambasador.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: