Podeli vest

Ana Brnabić razgovarala je sa šefom Misije OEBS u Srbiji Janom Bratuom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa šefom Misije OEBS u Srbiji Janom Bratuom i istakla da izuzetno ceni podršku te misije u sveobuhvatnim reformskim procesima.

Ona je navela i da ceni stručnu i tehničku pomoć i podršku, pre svega u oblastima vladavine prava, medijskih sloboda i reformi pravosuđa, kao i unapređenja saradnje institucija i civilnog sektora, saopšteno je iz vlade.

Brnabić je posebno zahvalila na ekspertskoj podršci u izradi i implementaciji Medijske strategije i Akcionog plana, kao i u izradi medijskih zakona.

Govoreći o reformi pravosuđa, Brnabić je rekla da je Vlada nedavno usvojila set predloga pravosudnih zakona koji za cilj imaju dalje jačanje vladavine prava i stvaranja nezavisnog i samostalnog sudstva i tužilaštva.

Bratu je poručio da će OEBS nastaviti da pruža podršku i u procesu reforme pravosuđa, i u drugim važnim pitanjima i sprovođenju reformi.

Na sastanku se razgovaralo o nastavku planiranja aktivnosti Misije OEBS u Srbiji i saradnji sa nadležnim državnim institucijama.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: