Podeli vest

Predsednica vlade istakla je značaj koji Srbija pridaje OEBS-u i ulozi koju ima u oblasti evropske bezbednosti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsedavajućim Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i ministrom spoljnih poslova Poljske Zbignjevom Rauom o saradnji sa tom evropskom organizacijom, bilateralnim odnosima dve zemlje, kao i evropskim integracijama Srbije.

Predsednica vlade istakla je značaj koji Srbija pridaje OEBS-u i ulozi koju ima u oblasti evropske bezbednosti.

Pohvalila je rad operacija na terenu, a posebno rad Misije OEBS-a u Srbiji, “sa kojom smo od njenog uspostavljanja imali izuzetnu saradnju i koja daje značajan doprinos u sprovođenju reformskih procesa u Srbiji”.

Kada su u pitanju reforme u oblasti vladavine prava, Brnabić je poručila da je Vlada Srbije posvećena radu na unapređenju sveukupnog medijskog okruženja i da je u tome OEBS izuzetno važan partner.

Ona je istakla da Organizacija predstavlja i most saradnje između vlade, sa jedne strane, i medija i organizacija civilnog društva, sa druge, ističući da će jedan od ključnih prioriteta i buduće vlade biti aktivnosti u oblasti vladavine prava, i to pre svega reforma pravosuđa i medija.

Predsedavajući OEBS-u posebno je istakao kvalitet zakonodavnog okvira za zaštitu i unapređenje prava nacionalnih manjina u Srbiji i izrazio spremnost da nastavi saradnju sa našom državom po ovom pitanju.

Govoreći o bilateralnim odnosima, predsednica vlade je istakla da su odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski i zahvalila šefu poljske diplomatije na podršci koju pruža evropskom putu Srbije i Zapadnog Balkana

Brnabić je zahvalila šefu poljske diplomatije na naporima u građenju dobrih odnosa dve države i dugogodišnjem konstruktivnom partnerstvu OEBS-a i Srbije, saopšteno je iz vlade.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: