Podeli vest

Srpska napredna stranka (SNS) je mnoge stvari u Srbiji promenila nabolje, a jedna od njih je i položaj žena, izjavila je večeras poverenica Gradskog odbora SNS i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs

Ona je na tribini “Žene-energija koja pokreće svet” koju je povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena organizovao opštinski odbor Srpske napredne stranke Palilula ocenila da su žene odgovorniji deo našeg društva.

“One se danas nalaze na rukovodećim mestima u mnogim upravnim okruzima. U Skupštini Srbije žene čine više od trećine poslanika, a među njima je najveći broj iz SNS”, rekla je Brnabić i dodala da devet ministarstava u Vladi Srbije vode žene, da je žena na čelu Narodne banke Srbije, da je republički javni tužilac žena.

Najvažnije promene u zemlji, među kojima je i poboljšanje položaja žena, prema njenim rečima pokrenuo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Obraćajući se prisutnim ženama u Centru za kulturu “Vlada Divljan” potpredsednik SNS i ministar odbrane Miloš Vučević je istakao da je ponosan što je deo vlade čiji je predsednik žena, što žene čine veliki deo parlamenta, ali i što su žene uspešne u mnogim drugim poslovima koji se više smatraju muškim pa ih ima u vojsci, rade kao vozači u gradskom saobraćaju, postižu dobre rezultate u sportu.

“I Srbija je ženskog roda. Vi treba da nas pokrenete i prizovete pameti da u ovim teškim vremenima ispravno postupimo i preteknemo, da se kao zemlja razvijamo, imamo više dece”, poručio je on i dodao da žene više nego muškarci podržavaju Aleksandra Vučića i da su potrebne Srpskoj naprednoj stranci.

Tribini su prisustvovale i ministarke Maja Gojković, Maja Perović, Darija Kisić.

U zabavnom delu programa učestvovali su solistkinja opere u Srpskom narodnom pozorištu Nataša Tasić Knežević, glumac Rastko Janković, grupa Trio Passage a organizovana je i modna revija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

preminuo

PREMINUO MUZIČAR TONI MONTANO

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je danas u 62. godini u Beogradu, potvrđeno je Tanjuga iz okruženja poznatog…