Podeli vest

Grčka televizija objavila je snimak trenutka kada su se dva voza sudarila u Tempeu, a u međuvremenu je saopšteno da je bilans žrtava porastao na 57.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

grčka sudar vozova
Tanjug/ AP Photo/Giannis Papanikos

Na snimku, koji je objavio ERT, vidi se trenutak kada se putnički voz direktno sudara sa komercijalnim vozom. Napominje se da su se dva voza kretala na istoj pruzi. Putnički voz koji je išao ka Solunu se frontalno sudario sa komercijalnim vozom koji je išao u suprotnom smeru, prenosi Katimerini.

Dva voza su se, pod nepoznatim okolnostima, kretala istim kolosekom, što je dovelo do žestokog sudara. Uzroci nesreće se istražuju, dok je šef stanice Larisa navodno prihvatio svoju fatalnu grešku , izvinjavajući se u fazi preliminarne istrage zbog tragične nesreće.

Broj poginulih u železničkoj nesreći u Grčkoj popeo se na 57, saopštile su danas službe za spasavanje.

“U ovom trenutku, potvrđeno je da je poginulo 57 osoba”, rekao je portparol policije, prenosi Rojters. Portparol vatrogasne brigade rekao je da je spasilačka misija i dalje na mestu nesreće i da će ostati do sutra.

Brzi putnički voz, sa više od 350 putnika, sudario se direktno sa teretnim vozom u blizini grada Larise u noći između utorka i srede. Mnogi od putnika morali su da iskaču kroz prozore da bi pobegli od vatre, a temperatura u jednom vagonu porasla je na 1.300 Celzijusa nakon što se zapalio, saopštile su vlasti. Veliki broj od 350 putnika u vozu bili su studenti, koji su se vraćali u Solun posle produženog vikenda, a grčki premijer Kirijakos Micotakis rekao je da je za katastrofu kriva “tragična ljudska greška”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: