Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da je u svakom trenutku spremna da podnese ostavku i da opozicija može računati sa tim.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

BRNABIĆ
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

Na konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Palati Srbija, Brnabić je rekla da smatra da su izbori jedini izlaz iz trenutne situacije, pošto, kako je rekla, opozicija se ni 12 dana posle poziva predsednika Vučiće nije odazvala pozivu na razgovore.

Premijerka je poručila da joj je bila najveća čast i zadovoljstvo da radi za svoju zemlju i poručila da se u Srbiji na vlast dolazi samo izborima i nikako drugačije.

Trudila sam se da obavljam posao na najbolji način – rezultati su nesporni

Brnabić je rekla da se trudila da svoj posao obavlja na najbolji način i da je ponosna na ono što je urađeno.

“Ne mislim da je sve bilo savršeno, ali smo dali sve od sebe i borili se i mislim da imamo rezultate sa kojima svako od nas, ali i svako pojedinačno svako od naših građana, ako je iskren i objektivan, ipak, može da se ponosi”, naglasila je Brnabićeva.

Istakla je da su rezultati jasni i da Srbija nikada nije tako napredovala. 

Sutra ćemo doneti odluku da li će biti produžen rok za predaju oružja

Predsednica Vlade izjavila je da će sutra doneti odluku da li će biti produžen rok za predaju oružja.

Do danas je predat 62.801 komad oružja, rekla je premijerka.

Niko se nije odazvao na predsednikov poziv na razgovor

Premijerka je izjavila da je predsednik Vučić pozvao na razgovore pre 12 dana, ali da se niko od politčara i opozicije nije odazvao.

Određene stranke i političari iz opozicije politizovali tragediju

“Određene stranke i političari iz opozicije politizovali i zloupotrebili tragediju, u trenutku kada je trebalo da zajednički razgovoramo organizovali su proteste sa isključivo političkim zahtevima,” izjavila je Brnabić.

Ova zemlja nakon tragedija od 3. i 4. maja nikada neće biti ista

“Monstruozni zločini koji su se dogodili 3. i 4. maja su nas duboko pogodili i pomerili i promenili, ova zemlja i svako od nas nakon tih tragedija neche biti isti, još jednom najdublje saučešće porodicama,” izjavila je premijerka.

Posle tragedija su preduzete mere

Brnabić je izjavila da su posle tragedija preduzete mere.

“Razoružavanje, povećanje broja policajaca koji će se brinuti o školama, izmene Krivičnog zakona, formirana Radna grupa za mentalno zdravlje i borba protiv vršnjačkog nasilja,” rekla je ona.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: