Podeli vest

U Dubaiju je danas potpisan Memorandum o razumevanju između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata u oblasti razvoja i primene veštačke inteligencije, a premijerka Ana Brnabić ocenjuje da je važno da naša zemlja prati trendove u toj oblasti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

“Što se tiče Memoranduma koji je potpisan, to znači dodatno bližu saradnju između Srbije i UAE u oblasti razvoja i primene veštačke inteligencije. Konkretno, UAE su razvili svoj jezički model koji služi da bi se kompjuter nečemu naučio, da mu se šalju podaci, da onda on obrađuje te podatke i daje odgovore na različita pitanja”, rekla je Brnabić novinarima.


Ona je objasnila da je to praktično model kao američki GPT, a da je Srbija, potpisala sporazum da naučni instituti, start apovi i drugi mogu da koriste taj model.
“Tako da je dobar početak, ali mi moramo da razvijamo i naše jezičke modele i na osnovu ovoga će i nama biti lakše da ih razvijamo. Nisam sigurna kako na najbolji način da objasnim prostim jezikom koliko su te tehnologije važne u okviru veštačke inteligencije za naše kompanije i našu upravu. Svakako je važno da pratimo sve trendove i da uspostavljamo partnerstva sa UAE”, rekla je Brnabić.

Brnabić sa izvršnim potpredsednikom Orakla dogovorila proširenje saradnje

Brnabić je razgovarala na marginama Svetskog samita vlada u Dubaiju sa izvršnim potpredsednikom Orakla Majkom Sićiliom o dosadašnjoj saradnji i prvom “Oracle cloud” regionalnom centru u Jugoistočnoj Evropi koji se nalazi u Državnom data centru u Kragujevcu.


“Dogovoreno je da se saradnja unapredi u pogledu potencijalnog partnerstva u oblasti biotehnologija i BIO4 Kampusa, kao i u oblasti našeg obrazovnog sistema”, navela je Brnabićeva na instagramu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ