Uoči odlaska u Singapur premijerka je rekla da će na predstojećem međunarodnom skupu razgovarati i o privlačenju direktnih stranih investicija, pre svega u oblasti veštačke inteligencije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
Foto: Shutterstock

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boraviće sutra i prekosutra u dvodnevnoj poseti Singapuru gde će učestvovati na Blumberg forumu nove ekonomije (Bloomberg New Economy Forum).

Ona će posetu započeti sastankom sa predstavnikom Azijske banke za infrastrukturne investicije Jinom Likunom.

Posle toga, premijerka će učestvovati na Blumbergovoj konferenciji Nove ekonomije, gde će govoriti na panelu “Pomeranje digitalnih granica” na kome će takođe učestvovati Strajve Masiiiva, osnivač i izvršni predsednik Econet Group, Nandan Nilekani, predsednik i suosnivač Infosys Limited, i Tan Hoi Ling, suosnivač Grab.

Na kraju prvog dana posete, premijerka će uručiti patentna pisma počasnom konzulu Srbije u Singapuru Kelvinu Čeng Ern Liju, a povodom otvaranja Konzulata Srbije u Singapuru.

Drugog dana, premijerka će imati niz bilatelarnih susreta sa zvaničnicima Singapura – najpre će razgovarati sa predsednicom Halime Jakob, a zatim i sa ministrom za nacionalnu bezbednost u Vladi Singapura Teom Či Henom.

Zajedno sa predsednicom Vlade, u poseti Singapuru boravi i minustarka za nauku, inovacije i tehnološki razvoj Jelena Begović.

Uoči odlaska u Singapur premijerka je rekla da će na predstojećem međunarodnom skupu razgovarati i o privlačenju direktnih stranih investicija, pre svega u oblasti veštačke inteligencije.

U okviru posete planirani su susreti sa predstavnicima više kompanija i institucija kao što su kompanija Boston Dynamics, AI Singapore (Nacionalni program za veštačku inteligenciju), Sila Nanotećnologies, Bayer Pharmaceuticals, Temasek, i drugi.

Takođe, planiran je obilazak Biopolisa, kampusa koji obezbeđuje prostor za aktivnosti biomedicinskog istraživanja i razvoja i promoviše saradnju između privatnog i javnog sektora.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: