Podeli vest

Brnabić razgovarala sa predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Srbije (S S S S) o aktuelnim problemima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sindikati
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE / SLOBODAN MILJEVIĆ

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Srbije (S S S S) o aktuelnim problemima i načinima kako da se oni prevaziđu i poručila da je dijalog najbolji način rešavanja svih problema i da je u potpunosti otvorena za razgovor.

Predstavnici više sindikata predočili su premijerki probleme sa kojima se radnici u Srbiji suočavaju, istakavši da je pitanje cene rada jedno od najvažnijih, uz konstataciju da je činjenica da su zarade tokom tekuće godine podignute i da je značajno smanjena stopa nezaposlenosti.

Prema njihovim rečima, nedostatak kvalifikovanih kadrova u određenim oblastima takođe predstavlja prepreku koja bi trebalo da bude rešena u najskorije vreme, saopšteno je iz Kabineta premijerke.

Brnabić je prenela sagovornicima da će se ministri dodatno angažovati u radu Socijalno-ekonomskog saveta, kako bi taj savet bio još uspešniji.

Premijerka je istakla da je dijalog jedini i najbolji način rešavanja svih problema i da je u potpunosti otvorena za razgovor.

Brnabić je zato ukazala da je neophodno da joj predstavnici sindikata pošalju predloge kako bi se zajednički došlo do rešenja, što su oni i prihvatili. Sastanku u Vladi Srbije prisustvovli su i ministar finansija Siniša Mali i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SAUTEMTON U PREMIJER LIGI !

Fudbaleri Sautemptona posle samo jedne sezone vratili su se u Premijer ligu Engleske, pošto su danas u finalu baraža “Čempionšipa”…