Podeli vest

Brnabić navodi da je osnovni cilj vlade Srbije, u ovom trenutku, da “izgura” rast penzija od 19,1 odsto, dvocifren rast minimalca i rast plata u javnom sektoru

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

BRNABIC
FOTO TANJUG/ VLADA RS/ SLOBODAN MILJEVIC/

Tehnička vlada Srbije se trudi da ne vodi svetsku politiku, već da sačuva poziciju naše zemlje u svetu, kako bi se nastavio ekonomski rast, razvoj i realizacija nacionalnih projekata, kazala je danas premijerka Ana Brnabić.

Ona je navela da je osnovni cilj vlade Srbije, u ovom trenutku, da “izgura” rast penzija od 19,1 odsto, dvocifren rast minimalca i rast plata u javnom sektoru, a da pri tom privreda ne trpi, ne raste javni dug zemlje i budžet zemlje ostane stabilan i jak.

Premijerka je to rekla za RTS, odgovarajući na pitanje kako će Srbija da vodi nacionalnu politiku u kriznim vremenima izazvanim ratom u Ukrajini.

Brnabić je istakla da Srbija vodi hrabru i pametnu politiku za koju je najviše zaslužan predsednik Srbije Aleksandar Vučić i osvrnula se na to što je predsednik Vučić juče na Vidovdan odlikovao i bivšeg premijera Japana Šinzoa Abea.

“To pokazuje koliko Aleksandar Vučić detaljno i pamtno razmišlja o poziciji i ugledu Srbije u svetu. Dok je bio premijer Japana, Šinzo Abe je mnogo uradio zajedno sa Aleksandrom Vučićem, koji je tada bio predsednik vlade, na zbližavanju Srbije i Japana. U njegovo vreme najveći broj japanskih investitora je došao u Srbiju i pokrenuo se talas japanskih investicija koji je nama doneo neslućeni kredibilitet kao investicione destinacije”, kazala je Brnabić.

Dati odlikovanje nekome ko je bivši premijer, ocenila je Brnabić, učvrstilo je most između Srbije i Japana i to u trenutku u svetu kada svako gleda isključivo sopstvene interese.

Smatra da je to jedan od načina na koji se gradi jaka pozicija Srbije i održavaju prijateljstva i partnerstva u svim delovima sveta.

Brnabić je kazala da je svet na pragu Trećeg svetskog rata i da je situacija izuzetno teška i napeta na globalnom nivou, ali da Srbija nastoji da očuva poziciju nezavisnog i samostalnog odlučivanja.

“Danas kada se u svetu pomene Srbija svi načulje uši. Srbija danas zavređuje posebnu pažnju i od strane EU, SAD, Bliskog istoka, Kine i Rusije i to je pozicija koja je teška za jednu teritorijalno i bročajnu malu zemlju kakva je Srbija. A ta pozicija izvojevana je hrabrom i mudrom politikom”, poručila je Brnabić.

Iako se, prema rečima premijerke, od Srbije očekuje da učestvuje u dijalogu “da se strasti smire”, prioritet naše zemlje je da očuva sopstveni mir i bezbednost.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: