Podeli vest

Ana Brnabić ocenila je da je rasprava o Nacrtu zakona o unutrašnjim poslovima bila konkretna.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

BRNABIC
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ARHIVA

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da je rasprava o Nacrtu zakona o unutrašnjim poslovima koja je danas vođena sa predstavnicnima civilnog društva i Nacionalnog konventa EU bila konkretna i da su stavovi približeni te dodala da će razgovori biti nastavljeni za mesec dana.

“Zahvaljujem organizacijama civilnog društva i Konventu, rasprava je bila konkretna i uspeli smo da približimo stavove i vidimo i uspostavimo neku vrstu razumevanja, što je najvažnije”, navela je Brnabić nakon višesatne rasprave i naglasila da čitav posao nakon ovoga što je danas urađeno postaje lakši.

Navela je da će sledeći sastanak biti za mesec dana kada će zajedno proći kroz stvari koje nisu uspeli da usaglase i da će nakon toga Nacrt zakona biti predmet javne rasprave.

Dodala je da je predložila da se trenutna finalna verzija prosledi svima kako bi se videlo šta je izbačeno, a šta prihvaćeno i pozvala da se nastavi sa radom na operativnom planu.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić zahvalio je prisutnima na konstruktivnoj diskusiji dodajući da bi donošenje tog zakona značajno unapredilo rad resornog Ministarstva.

Predstavnici Nacionalnog konventa o EU su se saglasili da nikada ranije nisu vodili raspravu na ovakvom nivou i izrazili želju da i naredni razgovori budi takvi, jer je, kako su rekli, svima stalo da imaju što kvalitetniji tekst zakona.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ