Podeli vest

Petar Petković izjavio je da je Dželjalj Svečlja izneo još jednu dezinformaciju o specijalnoj kosovskoj policiji ROSU.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petković
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković izjavio je danas da je ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja izneo još jednu dezinformaciju o specijalnoj kosovskoj policiji ROSU čiji su pripadnici pucali kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina, od kojih je jedan ranjen.

“Na mestu gde je ROSU pucao u Miljana (Delevića) postoje nadzorne kamere. Zašto Svečlja ne pusti snimak da svi vide sta se zaista dogodilo?”, poručio je Petkovič na Tviteru.

On je kazao da je Delević dobio metak u leđa i da je auto u kojem je bio izrešetan u zadnjem delu.

“To jasno pokazuje da su Srbi bežali od metaka, a ne napadali! Prestanite da lažirate činjenice, neće vam proći!”, istakao je Petković. Svečlja je prethodno na Tviteru napisao da je duboko zabrinut zbog incidenta u Leposaviću.

“Dve osobe su vozilom pokušale su da izbegnu policijski punkt. Namerno su udarile u automobil Kosovske policije i dovele živote policajaca u opasnost. Službenici KP su bili primorani da pucaju u pravcu vozila kako bi neutralisali situaciju”, napisao je Svečlja.

On je dodao da je istraga o incidentu u toku i da je tzv. policijski inspektorat Kosova aktivno uključen u nju.

“Želim da budem jasan – bilo kakav oblik nasilja nad našom policijom neće biti tolerisan. Zaštita građana i organa za sprovođenje zakona je naš glavni prioritet”, naveo je Svečlja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: