Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić pozvala je danas građane da kažu da li je ponašanje dela opozicije koje se danas može videti u parlamentu, borba protiv nasilja za koju se zalažu, i da li je to lice normalne i tolerantne Srbije o kojem pričaju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Predsednica Vlade Srbije i predsednik parlameta Vladimir Orlić su na sednici na kojoj je predviđena rasprava o rebalansu bužeta, izrazili žaljenje zbog ponašanja opozicije koja je i tokom govora poslanika o lečenju dece obolele od leukemije, ali i onih sa retkim bolestima zviždala, lupala i vikala: izlazite napolje.

“Dok je poslanik izgovarao da treba da uložimo više u lečenje dece, imali ste poslanike koji pište, puštaju muziku i igraju”, rekla je Brnabić i dodala da su predložili dodatnih 3,9 milijardi dinara za lečenje retkih bolesti i lečenje dece i odraslih u zemlji i inostranstvu. Naglasila je da je Fond za lečenje obolelih od retkih bolesti oformljen tek 2014. kada je Aleksandar Vučić postao predsednik Vlade Srbije.

“Da li je ovo normalna, tolerantna Srbija, nenasilna Srbija, da li je ovo borba protiv nasilja”, navela je Brnabić i upitala opoziciju da li je to to što imaju da ponude. Orlić je ponovio da opozicija treba da se stidi onog što danas radi u parlamentu. “Zbog Zelenovića, Ćute, Milivojevića, Lazovića, Marinike Tepić, koja udara i dalje želi da razvali klupu, ali svih ostalih koji su, kada je poslanik govorio o lečenju dece, došli da vam dobacuju i sviraju iz pištaljke na uvo i puštaju muziku, treba da vas bude još jednom stid i sram i sve koji se ponašaju na takav način”, rekao je Orlić i pitao da li je opozicija ovakvim ponašanjem pokazlaa da im je premijer prištinskih privemenih institucija Aljbin Kurti idol.

“Zviždanje u pištaljke je izgleda vrhunac njihove politike, i ovo je onda najpamentije što su mogli da urade”, rekao je Orlić. Poslanici opozicije počeli su, kako su danas najavili, da blokiraju rad parlamenta, sednice na čijem je dnevnom redu rebalans budžeta, zbog čega im je predsednica Vlade Srbije poručila da se poslanici vladajuće koalicije neće povući, jer moraju da rade za Srbiju. Nakon što je usvojen dnevni red pete vanredne sednice parlamenta, i nakon što je usvojen predlog da se održi zajednički načelni jedinstveni pretres o svih 25 tačaka dnevnog reda, poslanici su ustali sa svojih mesta i uz zvižduke u povike napolje počeli da otežavaju rad parlamenta i izlaganje predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, koja je podsetila da se rebalansom bužeta obezbeđuje novac za penzionere, majke i decu. “Ako oni uspeju u blokadi, nisu oni blokirali Anu Brnabić i Sinišu Malog, Vladu Srbije, Aleksandra Vučića, nisu blokirali nikoga od nas, imaju ideju da spreče da penzioneri dobiju povećanje, jer je to povećanje predviđeno ovim rebalansom. Ako uspeju u blokadi, što mi ne smemo da dozvolimo, sprečiće da majke dece do 16 godina dobiju jednokratnu pomoć, jer je sve to predviđeno ovim rebalansom bužeta”, rekla je Brnabić.

“Ako mi odustanemo, ako se povučemo, ta deca će ostati bez te jednokratne podrške i to upravo kada smo uspeli da povećamo stopu nataliteta. Ne smemo da odustanemo, šta god radite nećemo odustati, borićemo se za majke za decu, poljoprivrednike, … možete da radite šta god hoćete, nikada nećemo odustati”, rekla je Brnabić.

Brnabić je naglasila da što opozicija bude glasnija, oni će se jače boriti, jer ako opozicija pobedi, neće biti plata i penzija i neće biti puteva i sve će biti onako kao što je bilo kada su oni bili na vlasti. Podsetila je da se i Aljbin Kurti ponašao slično u prištinskom parlamentu


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: