Podeli vest

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je večeras da je zdravstveni sistem Srbije izuzetno socijalno orijentisan, a kada je u pitanju lečenje dece u inostranstvu kaže da je napravljen iskorak 2014. godine od kada se svake godine povećava budžet za tu namenu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

Brnabić je na TV Pink rekla i da nije samo slučaj u našoj zemlji da se šalju sms poruke za lečenje dece, te da ne postoji zemlja u svetu koja leči sve pacijente inovativnim terapijama.

Komentarišući to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će država i dodatno pomoći lečenje teško obolele dece, Brnabić je na TV Pink rekla da je važno da se razume da ne postoji zemlja koja plaća sve takve terapije i za sve retke bolesti.

Navela je da je tek 2014. godine na inicijativu tadašnjeg predsednika vlade Aleksandra Vučića napravljen republički fond za lečenje dece u inostranstvu, dece od retkih bolesti, kao i dece koja ne boluju od retkih bolesti, ali za koje ne postoji adekvatna terapija u našoj zemlji.

“Napravljena je komisija i sva deca idu u inostranstvo da se leče ili mi dovodimo nabolje lekare iz inostranstva da leče tu decu u Srbiji. Taj iskorak je napravljen tek 2014. godine i od tada, na inicijativu Vučića svake godine se povećava budžet i sada smo došli do nekih izuzetno impresivnih cifara”, rekla je ona.

Dodala je da je zdravstveni sistem u našoj zemlji izuzetno socijalno orijentisan i da imamo izrazito socijalnu državu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: