Podeli vest

Deca su i dalje u teškom stanju, trenutno su na odeljenu intenzivne nege, rekao je za novinare izvršni direktor bolnice Valentin Dimitrov, prenosi BTA.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

hitna
Foto: Shutterstock

Dvoje povređene dece, koja su juče prevezena iz Stare Zagore u bolnicu „Pirogov” u Sofiji, i dalje su u teškom stanju, ali nisu životno ugrožena, rekao je direktor ove zdravstvene ustanove Valentin Dimitrov.

Deca su i dalje u teškom stanju, trenutno su na odeljenu intenzivne nege i ekipe „Pirogova” sprovode sve protokole neoophodne za održavenje njihovog stanja, rekao je za novinare izvršni direktor bolnice Valentin Dimitrov, prenosi BTA.

„Nema direktne opasnosti po živote dece, ali njihovo stanje nije lako. Imamo organizaciju, svi timovi, dečija traumatologija, neurohirurgija, kardiologija, spremni su da budu na raspolaganju ako zatreba. Na raspolaganju su i sve strukture Pirogova, tako da imamo punu saradnju sa Ministarstvom zdravlja i cele zemlje. Trenutno nam nije potrebno ništa konkretno“, rekao je Dimitrov i istakao da je u ovom trenutku jedino potrebno vreme.

Dvoje dece koja su teško povređena u Bugarskoj, u saobraćajnoj nesreći na autoputu Trakija u subotu uveče, prevezena su juče iz bolnice u Staroj Zagori u bolnicu u Sofiji.

Posle duže operacije jedno dete je juče mirnije prenoćilo, a lekari će jutros detetu obaviti još dve operacije koje su neophodne za poboljšanje njegovog stanja.

Dimitrov nije precizirao koje će tačno operacije biti urađene, pošto, kako je naveo, stanje dece prvo moraju medicinski da procene ekipe pedijatrijske traumatologije.

Osmoro dece i četvoro odraslih povređeni su u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, kada se autobus iz Srbije, koji je prevozio decu i odrasle folklornog ansambla Ju-Lira iz Batajnice, prevrnuo na autoputu Trakija.

Vozač autobusa je određen pritvor od 24 sata.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: