Podeli vest

U okviru akcije Penzionerska kartica prijavilo se oko 600 kompanija, a Privredna komora Srbije (PKS) se prema rečima njenog predsednika Marka Čadeža od početka aktivno uključila u ovu akciju tako što je animirala privredu i organizovala prezentacije programa svojim članicama.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ARHIVA

Čadež je za Tanjug rekao da su među prijavljenima veliki trgovinski lanci koji prodaju prehrambene, zatim proizvode za ličnu i kućnu higijenu i drugu robu široke potrošnje, kao što je elektro-tehnička roba, kućni aparati.

„ Za penzionere je veoma važno da su se za ovu akciju, koja će najstarijima doneti niz pogodnosti, prijavile i zdravstvene ustanove, klinike, bolnice, stomatološke i oftalmološke ordinacije, medicinske laboratorije, prodavnice specijalizovanih ortopedskih pomagala, kao i apoteke“, rekao je on i dodao da se sudeći po do sada iskazanom interesovanju očekuje učešće oko 1.000 apoteka u zemlji.

Prema njegovim rečima spremnost da svoje robe i usluge penzionerima ponude po nižim cenama iskazale su i turističke agencije, hotelsko turistički objekti i odmarališta, sportsko- rekreativni, agencije za prevoz putnika, agencija za nekretnine, ustanove kulture kao i zanatske radnje, kao što su frizerske, obućarske, auto i servisi za tehničke preglede.

„Sadašnji spisak sigurno neće biti i konačan, jer očekujem da će se prijaviti još firmi. Vlada Srbije je ta koja sprovodi ovu akciju, a ono što mi možemo jeste da razgovaramo sa kompanijama u želji da omogućimo najstarijim sugrađanima koji imaju manja primanja da kroz pogodnosti koje im penzionerska kartica omogućava dođu do više proizvoda i usluga“, rekao je Čadež.

Podela penzionerskih kartica na šalterima Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje već je počela, a penzioneri će kartice moći da koriste od 1. oktobra.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: