Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da je ideja organizovanja prezentacije EXPO na Kopaonik biznis forumu da se privednici koji učestvuju na KBF upoznaju sa potencijalima koje EXPO donosi sa sobom, kako da dođu do novih poslova jer je EXPO ogromna šansa.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/JADRANKA ILIĆ (STF)

Čadež je za Tanjug istakao da je kod EXPO-a reč o velikoj investiciji od oko 17 do 18 milijardi evra i da je to velika šansa za srpske kompanije koje bi već sada trebalo da se pripremaju i organizuju.

“Sada je vreme da se počne sa pripremama i da firme rade na tome da vide koje su usluge neophodne, sa kim mogu koje poslove da ugovaraju i da ovladaju znanjima koja su neophodna za te poslove, ako ih nemaju. O tome želimo da razgovaramo sa njima i zato koristimo ovu platformu da ljude upoznamo sa planom EXPO i možda razgovaramo sa njima o nekim idejama”, rekao je Čadež.

Prema njegovim rečima, svi sektori bi mogli da se uključe i dobiju poslove u vezi sa EXPO.

“Praktično ne postoji sektor koji ne može da bude angažovan, turizam, IT, znači sve je uvezano i to je ono što EXPO donosi. On predstavlja budućnost za Srbiju, da ona u tom periodu bude centar sveta”, rekao je Čadež.

Dodao je da Srbija želi da tri meseca bude dobar domaćin, ali i da privuče što više firmi i ljudi, koji možda nikada nisu bili u ovom delu sveta.

ČADEŽ: SUTRA STARTUJE JEDINSTVENO TRŽIŠTE RADA OB-REVOLUCIONARNA STVAR ZA REGION

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da sutra startuje jedinstveno tržište rada između Srbije, Severne Makedonije i Albanije i istakao da je to zaista revolucionarna stvar za ovo područje.

“Posle toliko nekih ružnih stvari koje smo proživljavali od devedesetih godina prošlog veka, naše države i narodi počinju da rade zajedno”, rekao je Čadež za Tanjug.

Istakao je da je za Otvoreni Balkan velika stvar što će građani Srbije moći od sutra da se registruju i dobiju radnu dozvolu bez bilo kakvih problema za rad u Albaniji i u Severnoj Makedoniji.

“To je velika stvar za privredu pošto se svi suočavamo sa nedostatkom radne snage, kao i sa problemima u njenoj strukturi”, rekao je Čadež.

Kaže da svakoj zemlji nedostaju radnici u određenoj branši i da i jeste cilj da zemlje mogu da razmenjuju radnu snagu.

Prvi put smo u regionu odlučili da budemo jedinstveni, naglasio je Čadež.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: