Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež istakao je da je za PKS cilj da u Beograd u novembru dođu najveći trgovci i distributeri vina iz Italije i sveta.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

pks
Foto: Shutterstock

Na najvećem italijanskom sajmu vina “Vinitaly” koji je danas otvoren u Veroni, predstavljeno je gotovo 100 vinarija i vina iz Srbije, Albanije i Severne Makedonije, a predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež istakao je da je za PKS cilj ovog predstavljanja vinara iz zemalja Otvorenog Balkana da u Beograd u novembru dođu najveći trgovci i distributeri vina iz Italije i sveta.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je prilikom posete štandu Open Balkana, da je sa domaćinima iz Verone dogovorio da će na sajmu vina “Vinska vizija Otvorenog Balkana” koji se u novembru održava u Beogradu biti predstavljen i sajam “Vinitaly”, navodi se u saopštenju PKS.

Čadež je rekao da je PKS organizovala ovaj štand sa ciljem da Srbija, Severna Makedonija i Albanija pokažu da imaju šta da ponude kada je reč o vinu, ali i da 1.000 superkupaca vina koji su danas u Veroni poseti sajam vina Open Balkan.

“Nakon sajmova u Dizeldorfu i Veroni, vina Open Balkana predstavićemo u Beču i Parizu”, rekao je Čadež.

Čadež je na sajmu vina u Veroni kratko razgovarao sa šefom italijanske diplomatije Antonijem Tajanijem, dok će sutra u Rimu učestvovati na skupu šefova diplomatija Zapadnog Balkana.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: