Podeli vest

Na sednici Vlade Srbije usvojena Uredba kojom se cene osnovnih namirnica ograničavaju na još 60 dana

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

namirnice
Foto: shutterstock

Cene osnovnih namirnica biće ograničene 60 dana od dana stupanja Uredbe koju je Vlada Srbije usvojila danas, a kojom su obuhvaćeni šećep, brašno, suncokretovo ulje, svinjsko meso.

U Uredbi se precizira da se ograničenje odnosi na kristal šećer u pakovanju od kilogram i 5 kg, brašno tip T- 400 glatko, u pakovanju do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, brašno tip T-500 u pakovanju do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, jestivo suncokretovo ulje u pakovanju od jednog litra i svinjsko meso – but, a cilj je Uredbe da se spreče nepravilnosti u formiranju cena ovih roba, koje su izuzetno važne za snadbevanje potrošača, naročito siromašnijih socijalnih kategorija.

Vlada je danas donela i odluku o isplati jednokratne novčane pomoći od 10.000 dinara zaposlenima u predškolskim ustanovama, a imajući u vidu da su usled vanrednih okolnosti pandemije bili izloženi dodatnom naporu prilikom sprovođenja vaspitno-obrazovnog rada.

Na sednici je usvojen Akcioni plan za period 2022 – 2024. godine za sprovođenje Programa upravljanja otpadom za period 2022 – 2031. godine, a kojim se dalje unapređuje sistem upravljanja komunalnim otpadom kroz povećanu stopu reciklaže, smanjuje odlaganje biorazgradivog otpada na deponije, uspostavlja sistem održivog upravljanja opasnim i industrijskim otpadom i povećava stopa sakupljanja, ponovne upotrebe i reciklaže posebnih tokova otpada.

Takođe, Akcionim planom se pospešuje efikasnije korišćenje resursa, ojačava kapacitet institucija u oblasti upravljanja otpadom i usklađuje regulativa sa propisima Evropske unije.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: