Podeli vest

Cena kvadrata u okviru kompleksa Beograd na vodi sada iznosi oko 10.000 evra, izjavio je ministar Siniša Mali

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs/Tanjug

BEOGRAD NA VODI
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Prilikom obilaska završnih radova na Kuli Beograd predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je da je za jedan ceo sprat stigla ponuda koja iznosi blizu 15 miliona evra

“Naš čovek koji živi u inostranstvu ponudio je za ceo 39. sprat blizu 15.000 evra”, potvrdio je ministar Siniša Mali.

Kula Beograd je zgrada od oko 40 spratova, viša od 160 metara, sa pogledom na Savu, njene mostove i izuzetan Most na Adi.

Pored Avalskog tornja, Kula će biti najviša struktura u Beogradu i uključivaće 190 hotelskih soba na prvih devet spratova, a od 14. do 39. sprata biće smešteno 220 luksuznih apartmana.

Gosti u hotelu i stanari imaće na raspolaganju bazen, teretanu, prostor za relaksaciju i vidikovac na vrhu tornja.

U Kuli Beograd prvih 11 spratova predviđeno je za hotel „The St. Regis Belgrade“, najluksuzniji brend čuvenog hotelskog i rezidencijalnog lanca Marriott International, dok će se od 14. do 39. sprata prostirati prvi St. Regis brendirani luksuzni stanovi u ovom delu Evrope.

Trinaesti sprat je predviđen za tehničke prostorije te tako umesto uobičajenog 13. sprata, na 12. spratu je predviđen dupli nivo i broj 13 se ne nalazi na kontrolnoj tabli nijednog od 15 liftova koliko ih ima u Kuli.

Kula Beograd je specifična i po savremenoj tehnologiji koja je instalirana na fasadi tako da su zahvaljujući medija fasadi, početkom godine na Kuli posebno osmišljenim sadržajima obeleženi značajni datumi i događaji, što će se dešavati i u budućnosti.

Dužina LED svetiljki koje čine medija fasadu iznosi više od osam kilometara, a sijalice su energetski efikasne i izuzetno dugotrajne.

Osim stanara i gostiju hotela, u Kuli Beograd moći će da uživaju i svi građani i turisti jer za samo 25 sekundi moći će da stignu do restorana i vidikovca na 41. spratu, odakle se pruža pogled od 360 stepeni na celu prestonicu, reke i znamenitosti poput Beogradske tvrđave, Hrama Svetog Save ili Avalskog tornja.

Moderno dizajniran plato – Kula Plaza, koji se nalazi u podnožju Kule Beograd biće novo mesto gradskih dešavanja i najznačajnijih kulturnih i umetničkih događaja.

Izgradnja Kule Beograd počela je u aprilu 2016. godine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: