Podeli vest

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Danilo Stevandić upoznao je danas članove Tima za uvođenje Amber alert sistema u Srbiji sa dosadašnjim aktivnostima na uspostavljanju sistema za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnih lica.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

AMBER ALERT
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Stevandić je na četvrtom sastanku tima obavestio njegove članove da su izrađeni nacrti sporazuma sa nadležnim ministarstvima, nacrt instrukcije o načinu postupanja policijskih službenika u slučaju prijave nestanka maloletnog lica i načinu hitnog obaveštavanja javnosti.

U saradnji sa Ministarstvom informisanja i telekomunikacija i Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije radi se na izradi tehničkih rešenja na osnovu kojih će se obaveštenje o nestanku maloletnog lica dostavljati medijima i mobilnim operaterima, saopštio je MUP.

Stevandić se zahvalio svim članovima tima na dosadašnjem zalaganju na uspostavljanju Amber alert sistema u Srbiji.

U sastavu Tima, koji je u februaru ove godine, formirao ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić su predstavnici više resornih ministarstava, Centra za nestalu i zlostavljanu decu i udruženja „Astra“.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: