Podeli vest

U Crnoj Gori su u sredu veče organizovane protestne auto-kolone u više gradova zbog najavljenog formiranja vlade sa nekadašnjim partnerima Demokratske partije socijalista (DPS), a bez koalicije Za budućnost Crne Gore, preneli su podgorički mediji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MEDIABIRO

Na protestima u više opština istaknut je transparent: “Izdaja se ne prašta”. Građani su u Podgorici blokirali saobraćaj na par sati na kružnom toku na Zlatici, a organizovana je i auto-kolona gradskim ulicama.

Predstavnik organizatora auto-kolona Ivan Milić kazao je sinoć da učesnici protesta pozivaju političare da se vrate pobedi od 30. avgusta 2020. koja je, kako je naveo, preporodila Crnu Goru, prenosi RTCG.

“Bićemo ovde do kraja i nećemo odustati”, kazao je Milić.

U Nikšiću je saobraćaj bio blokiran na 20 minuta i to na kružnom toku.

U Tivtu učesnici su se okupili na trajektnom prelazu Lepetane.

U Pljevljima je kolona stala u ulici Kralja Petra između zgrade Opštine i Skupštine opštine. Saobraćaj je ubrzo pušten.

Protest je organizovan, kako su najavili organizatori putem društvenih mreža, zbog neslaganja što koalicija “Za budućnost Crne Gore” neće biti deo vladajuće većine i što se u vladu uvode partije koje su nekad sarađivale sa Milom Đukanovićem.

Na Vajberu je formirana grupa “Odbrana izborne volje” gde pojedini članovi grupe predlažu proteste jer smatraju da su prevareni i na ovim izborima.

Poslanik Nove srpske demokratije (NSD) i koalicije Za budućnost Crne Gore Jovan Vučurović čestitao je, kako je kazao, hrabrim građanima koji su se sami organizovali da brane svoj glas i koji pokazuju veliku odgovornost.

“Katastrofalno je i neodgovorno ponašanje Milojka Spajića. Njegova spremnost da na mesta odlučivanja vrati organizovani kriminal, Mila Đukanovića i ostale koji su uništavali Crnu Goru, i koji su hteli da otimaju svetinje SPC, izazvalo je veliko ogorčenje naroda. 30. avgusta 2020. godine, kao i na poslednjim predsedničkim izborima jasno se ocrtala većina koja treba da bude okosnica nove vlade i Spajić to mora da ima u vidu, a ne da njim upravljaju sujeta i netrpeljivost”, poručio je Vučurović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

PANTER U BARSELONI

Američki košarkaš Kevin Panter potpisao je jednogodišnji ugovor sa Barselonom, saopštio je danas katalonski klub.