Podeli vest

Pre nego što neko nastrada, zahtevamo hitne promene u Sekretarijatu za javni prevoz i rukovodstvu GSP-a, navode iz Centra za lokalnu samoupravu

Autor : Bilten.rs , Izvor : CLS

gsp 2
Foto: Shutterstock ilustracija

Incident na liniji 83, kada su prepunom autobusu otkazale kočnice i pukom srećom izbegnuta veća tragedija, odraz je potpunog rasula u Sekretarijatu za javni prevoz i GSP Beograd, za koji neko mora snositi posledice, kažu iz Centra za lokalni samoupravu.

Iz ove organizacije navode da je to drugi uzastopni incident u dva dana i podvlače da se ponovo radi o vozilu GSP-a marke Ikarbus.

“U situaciji kada GSP Beograd duguje skoro 6 milijardi dinara dobavljačima i imajući u vidu učestale incidente, jasno je da ovo javno preduzeće ima problema sa održavanjem vozila. Pored odražavanja, postavljaju se i druga pitanja. Na primer, zašto su od 2018. godine na liniji 83 svi zglobni autobusi zamenjeni starim solo autobusima, koji ne mogu adekvatno opsluživati ovako opterećen pravac?

Problemi u vođenju GSP-a su toliko nagomilani, da se više ne mogu stavljati pod tepih. Pre nego što neko nastrada, zahtevamo hitne promene u Sekretarijatu za javni prevoz i rukovodstvu GSP-a”, naovde iz CLS-a.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: