Podeli vest

Iran i SAD sastaju se danas u ključnom meču Grupe B na Svetskom fudbalskom prvenstvu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

iran
Foto: Pixabay

Članovima porodica iranskih fudbalskih reprezentativaca na Svetskom prvenstvu preti zatvor i mučenje ukoliko se igrači ne budu dolično ponašali pred današnju utakmicu protiv SAD, odnosno ukoliko ne budu pevali himnu, rekao je izvor uključen u obezbeđenje utakmica.

Nakon odbijanja iranskih igrača da pevaju nacionalnu himnu na prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu protiv Engleske 21. novembra, izvor je rekao za Si-En-En da su igrači pozvani na sastanak sa pripadnicima Korpusa iranske revolucionarne garde (IRGC).
Izvor je rekao da je iranskim fudbalerima rečeno da će se njihove porodice suočiti sa nasiljem i mučenjem ako ne budu pevali nacionalnu himnu ili ako se pridruže bilo kakvom političkom protestu protiv režima u Teheranu.

Fudbaleri su pevali himnu pred drugu utakmicu protiv Velsa prošlog petka, u kojoj je Iran pobedio sa 2:0.
Izvor, koji pažljivo prati iranske bezbednosne agencije koje deluju u Kataru tokom Svetskog prvenstva, rekao je da je na desetine oficira iz IRGC-a angažovano da nadgledaju iranske igrače kojima nije dozvoljeno da se mešaju sa ljudima van tima ili da se sastaju sa strancima.

Iran i SAD sastaju se danas u ključnom meču Grupe B na Svetskom fudbalskom prvenstvu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ