Podeli vest

Sin Donalda Trampa je nakon predsedničkih izbora 2000. poslao poruku sa strategijama za poništavanje rezultata ako njegov otac izgubi

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

donald tramp mlađi
Foto: Shutterstock

Donald Tramp mlađi, sin bivšeg američkog predsednika, poslao je poruku šefu kabineta Bele kuće Marku Medouzu dva dana nakon predsedničkih izbora 2000. sa strategijama za poništavanje rezultata ako njegov otac izgubi, prenosi AP, pozivajući se na izveštaj CNN-a.

Poruka je poslata dva dana pre nego što je Džozef Bajden proglašen pobednikom, saopštio je u petak CNN.

Prema ovom izveštaju, Tramp mlađi je navodno izneo strategije koje je tim tadašnjeg predsednika Donalda Trampa sprovodio u narednim mesecima.

Trampov advokat Alen Faterfas u izjavi za CNN juče je rekao: “Posle izbora, Don je dobio brojne poruke od pristalica i drugih. S obzirom na datum, ova poruka verovatno potiče od nekog drugog i prosleđena je dalje””, navodi AP.

CNN je saopštio da je poruku Trampa mlađeg pribavio Komitet Predstavničkog doma koja istražuje napad na američki Kapitol 6. januara 2021.

Prošle nedelje, Komitet je intervjuisao ćerku Trampa, Ivanku Tramp i njenog supruga Džareda Kušnera, a njihova onlajn svedočenja su najbliže što su poslanici došli do bivšeg predsednika, navodi AP.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: