Podeli vest

Nakon sednica RIK-a održanih 6. i 8. aprila doneto rešenje o ukupnom broju biračkih mesta gde se izbori ponavljaju

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

RIK
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ARHIVA

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević izjavio je sinoć da je RIK na sednicama 6. i 8. aprila doneo rešenja o ponavljanju izbora na 54 biračka mesta za izbor narodnih poslanika i na 35 biračkih mesta za izbor predsednika republike.

On je na konferenciji za novinare naveo da će se izbori održani 3. aprila ponoviti na onim biračkim mestima na kojima je rešenjem nadležnih lokalnih izbornih komisija glasanje poništeno.

Prema njegovim rečima ponovljeni izbori će se održati u subotu 16. aprila, od sedam do 20 časova, glasački listići za izbor narodnih poslanika biće roze boje, štampaće ih se 32.181 a listići za izbor predsednika biće tirkiz boje i njih će biti štampano 28.687.

Na pitanje o ponašanju RIK-a u izbornoj noći i “povlačenju” Komisije, kako su to okarakterisali pojedini mediji, Dimitrijević je rekao da je za razliku od prethodnih godina kada je RIK izlazio samo dva do tri puta u toku izborne noći i saopštavao rezultate, ovog puta RIK omogucćio da svaki građanin, učesnici u izbornom postupku kao i mediji mogu u realnom vremenu da prate proces obrade podataka

“Paralelno sa obrađenim podacima koje su saopštavali štabovi učesnika u izbornom procesu i referentnih organizacija za praćenje izbora, mediji su mogli da prate procenat unetih i obrađenih podataka u RIK- u svakom trenutku u realnom vremenu”, rekao je Dimitrijevcih.

Dodao je da je lično ponosan na ovaj postignuti stepen javnosti rada u RIK i da veruje da će neki budući sastav RIK-a dodatno unaprediti izborni proces.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: