Podeli vest

Crna Gora bi produžila sankcije Rusiji, ali se ne zna po kojoj proceduri. Ministar spoljnih poslova CG ne želi da “hvata jahte” po Boki

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs/Tanjug

CRNA GORA PARLAMENT
Foto: Shutterstock

Sednica Vlade Crne Gore, na kojoj je trebalo da budu potvrđene sankcije Rusiji, prekinuta je juče, a kako je saopšteno iz kabineta premijera Zdravka Krivokapića, razlog za to je bilo neslaganje “u proceduri usvajanja odluke o primeni sankcija”.

Krivokapić je tražio da odluku o sankcijama ne sprovodi Vlada nego Ministarstvo spoljnih poslova. Tome se usprotivio ministar spoljnih poslova Ðorđe Radulović uz obrazloženje da se radi o ustavnoj ingerenciji Vlade.

“Premijer je hteo je da zaduži Ministarstvo vanjskih poslova da primeni restriktivne mere unutar Crne Gore u skladu sa vođenjem spoljne politike EU, što je nemoguće, jer ne mogu ja kao ministar vanjskih poslova i moje diplomate da hvatam jahte po Boki”, rekao je Radulović za Vijesti.

Viceprimijer Dritan Abazović se složio sa takvim stavom i naveo da se MSP ne bavi ulaskom i neulaskom ljudi u zemlju i da ne može da zamrzne nekom račun ili zapleni imovinu.

Sednicu je obelezio i incident, a nakon provokacija i uvreda umalo nije došlo i do fizičkog obračuna, koji su sprečili ministri, rekli su podgoričkim Vijestima sagovornici koji su prisustvovali incidentu.

Do incidenta je došlo u trenutku kada je trebalo da se usvoji odluka o proširenju sankcija Rusiji.

Sagovornici Vijesti ispričali su da je ministar spoljnih poslova Ðorđe Radulović odmah ušao u prepirku sa ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem, koji ga je prethodno, navodno, provocirao.

Usledile su međusobne provokacije, a potom i uvrede.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: