Podeli vest

Predstavljamo vam dva recepta za najpopularnije kinesko jelo, ukusan obrok i za one koji poste

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Recept prolećne rolnice
Foto: Shutterstock

Za pripremu ovog jela trebaća vam sledeći sastojci i malo vremena

  • 1 tikvica
  • 1 šargarepa
  • 3 jajeta
  • 1 kašičica soli
  • 8 do 9 listova običnih ili pirinčanih kora
  • trećina kašičice soli
  • pola kašike soja sosa

Priprema:

Izrendajte tikvice i šargarepu. Tikvice posolite i ostavite da odstoje dok pripremate ostale sastojke kako bi otpustile vodu koju ćete ocediti. Umućeno jaje kratko propržite, a zatim isto uradite i sa šargarepom.

Sjedinite sastojke i daodajte soja sos i so.

Pirinčane ili obične kore podelite na polovinu ili četvrtinu umočite u ključalu vodu, pa stavite malo nadeva i urolajte.

Ispržite na malo ulja i imate sjajan obrok za početak dana.

Prolećne rolnice mogu se spremati i kao posne. Način pripreme je identičan, a ovo su potrebni sastojci

  • pakovanje tankih kora za pitu,
  • 100 g šargarepe,
  • 100 g kupusa,
  • 100 g celera,
  • 100 g tikvica,
  • soja sos,
  • biber,
  • so,
  • ulje

Najbolje je da kore podelite tako da rolnice budu dužone oko 5 cm. Prijatno!


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: