Podeli vest

Orthodox Celts, nakon tri godine pauze zbog pandemije, održali sjajan koncert u Domu omladine

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Ortodoks kelts
Foto: Tanjug

Domaća rok grupa “Orthodox Celts” nakon tri godine pauze zbog pandemije, sinoć je odrzala svoj tradicionalni koncert na irski praznik Dan Svetog Patrika u sali “Amerikana” Doma omladine Beograda.

Karte za koncert su bile rasprodate, što je i očekivano, budućii da su poslednji koncert “Kelti” na ovom mestu imali 2019. godine, tako da je svima nedostajala ta tradicija i uzavrela atmosfera kao redovna na njihovim nastupima.

Tako su se omiljeni “sprski Irci” vratili u njima omiljenu koncertnu salu “Amerikana” i započeli su obeležavanje 30. rođendana benda na poseban dan i povod – Saint Patrick”s Day.

Zaštitni znak im je negovanje tradicije irske folk i rok muzike, te su napravili selekciju hitova sa svih šest studijskih albuma – „Orthodox Celts“ (1994, reizdanje sa 6 bonus pesama – 2001), „The Celts Strike Again“ (1996), „Green Roses“ (1999), „A Moment Like the Longest Day“ (2002), „One, Two“ (2007) i „Many Mouths Shut!“ (2017).

Sastav “Orthodox Celts” osnovan je 1992. godine, a prvi koncert na Dan Svetog Patrika održali su već 1993, i jedini su bend koji od svog nastanka svake godine na ovaj isti dan održava koncert.

Takođe su jedini sastav koji je svirao na svim mogućim izdanjima Beer festa, od 2003. godine, što znači skoro 20 godina su uvek na najvećoj bini na Ušću gde obavezno okupe barem 20 000 duša.

Imali su koncet na Beer festu 2021, a i u Letnjoj bašti rok kluba Fest u Zemunu tokom 2020, i to su jedina dva nastupa tokom pandemije u prestonici.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: