Podeli vest

Specijalno tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv srpskih državljana Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojše Jankovića i Ratka Živkovića

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sud
Foto: Shutterstock

Oni su, prema dokaznom materijalu, 14. oktobra prošle godine oteli Miletu Radulovića zvanog Kapetan, a potom ga predali ostalim članovima kavačke grupe, koji su ga po nalogu Slobodana Kašćelana i Igora Božovića ubili dva meseca kasnije.

Miloš Radonjić i Petar Ðurović označeni su kao direktni izvršioci ubistva Radulovića koji se na meti ove kriminalne organizacije našao zbog sumnje da je učestvovao u planiranju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini početkom 2020.

Na optužnici, koju potpisuje specijalni tužilac Saša Čađenović, su i Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković, piše podgorička Pobjeda.

Prema dokumentu Specijalnog tužilaštva, Belivukova grupa koju su činili Miljković, Janković i Ratko Živković po prethodnom dogovoru sa Kašćelanom, Igorom Božovićem i ostalim pripadnicima njihove kriminalne grupe su 14. oktobra 2020. ,,silom, pretnjom i obmanom zadržali oštećenog Miletu Radulovića duže od 10 dana i prema njemu postupali na svirep način, u nameri da od njega iznude novac i drugu imovinsku korist“.

Prema planu ove 13-člane kriminalne organizacije, Ratko Živković je stupio u kontakt sa Radulovićem tražeći od njega da se vide pa ga pozvao da dođe u njegovu kuću koja se nalazi u Spužu u Stanjevića Rupi tvrdeći da se radi o bezbednom i sigurnom mestu.

Ne sumnjajući u Živkovića, Radulović je došao u njegovu kuću gde su ga dočekali Belivuk, Miljković i Janković koji su ga savladali i držali do večernjih sati, a onda su ga po nalogu Kašćelana i Božovića prebacili u kuću koju je obezbedio optuženi Duško Roganović u kotorskom naselju Radanovići.

Radulović je u tom objektu držan do 21. decembra 2020. godine, a za to vreme su mu Belivuk, Miljković, Božović, Kašćelan, Zvicer, Vujotić, Živković, Knežević, Radonjić, Vučković, Ðurović i Roganović pretili i obmanjivali ga kako bi iznudili novac i informacije ko su pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije, gde im se nalaze „štekovi“ sa oružjem i droga sa kojom trguju.

“Pretili su mu govoreći da će ga staviti u mengele i pokazivali tela osoba koje su prethodno pripadnici ove kriminalne organizacije lišili života i mučili”, navodi se u optužnici, piše podgorički dnevnik.

Optuženi su obećavali Raduloviću da će ga, ukoliko im saopšti tražene informacije, ostaviti u životu.

U strahu za život, Radulović je Kašćelanovoj grupi omogućio da preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije Skaj u njegovo ime šalju pisane poruke da bi namamljivali pripadnike suprotstavljenog – škaljarskog klana da dolaze na određene lokacije gđe bi ih potom likvidirali.

“Nakon što su, po svojoj procjeni, od Radulovića izvukli sve informacije i podatke koji ih zanimaju, lažno su mu obećali da će ga pustiti da živi u Španiji i da ga neće ubiti”, navodi se u optužnici.

Radoje Zvicer je 21. decembra 2020. godine po nalogu Kašćelana i Božovića saopštio Radonjiću i Ðuroviću da ubiju Radulovića.

Istog dana, Radonjić i Ðurović su u kući koju je obezbedio Roganović ubili Radulovića tako što su mu ,,vezali ruke, a potom mu na glavu stavili najlonsku kesu vezavši je električnim produžnim kablom oko vrata“.

Radulović je preminuo od ugušenja, a njegovo telo je zapaljeno kod napuštenog vojnog objekta na vrhu Babina glava – na Cetinju.

Osumnjičenima za otmicu i ubistvo Radulovića na teret se stavlja i surova likvidacija Podgoričanina Nikole Stanišića.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: