Podeli vest

Za nas je važno da gledamo da zemlja ide napred. Ponosan sam što smo uspeli da gradimo ono što smo započeli, da nismo ni od čega odustali, poručio je Vučić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

“Sloboda Srbije je bila i ostaće najveća vrednost za koju se borimo, a kada imamo takve junake nema zbog čega da se brinemo”, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju veteranima sa Košara.

Vučić je istakao da se danas posle mnogo godina bar govori o bici na Košarama i seća dela stradalih.

Vučić sa herojima s Košara: Da nađemo način da pomognemo

Predsednik je izjavio danas da je spreman da se do kraja sedmice sastane sa veteranima bitke sa Košara, kako bi kroz razgovor utvrdili da li i na koji način država može da pomogne herojima jedne od najtežih bitaka u novijoj istoriji, koji su 1999. godine branili državnu granicu od albanskih snaga.

Posle polaganja venca na Spomenik herojima s Košara, jedan od veterana te bitke Darko Anđelković iz Raške, rekao je Vučiću da je dobro što heroji nisu otišli u zaborav, na čemu su zahvalni, ali da bi, iako su svesni da su vremena teška, trebalo napraviti neki pomak u rešavanju njihovog statusa, jer, kaže, mnogo boraca je na ivici egzistencije.

Prištini je cilj da protera sve koji misle da žive u Srbiji

Predsednik Srbije istakao je danas da Priština sprema mnogo stvari protiv Srba na Kosovu i Metohiji sa jedinim ciljem čišćenja severa od Srbije i Srba koji smatraju da žive u Srbiji, a ne na Kosovu.

“Podnose krivične prijave protiv ljudi koji se suprostavljaju Prištini, to je dokaz da neko želi politički da protera Srbiju i fizički protera i skloni sve Srbe koji smatraju da žive u Srbiji, a ne na Kosovu. Njima je jedini cilj čišćenje severa i onda će misliti da su sve završili. A svi se prave ludi u međunarodnoj zajednici kao da se ništa ne dešava”, rekao je Vučić u izjavi novinarima posle polaganja venca na Spomenik junacima sa Košara.

Zalažem se za integiret Srbije kao Zapad za integritet Ukrajine

Vučić je danas poručio da se ništa više niti manje zalaže za teritorijalni integritet Srbije po pitanju Kosova, koliko se zapadni predstavnici zalažu za teritorijalni integritet Ukrajine.

Vučić je rekao da su kod zapadih predstavnika postalne omiljene reči – teritorijalni integritet, dodajući da i on samo ponavlja ono što oni govore.

Ne odgovara im što vodimo svoju, a ne njihovu politiku

Predsednik Vučić izjavio je danas da nikome u svetu ne odgovara da vidi jednu malu zemlju koja bi da vodi svoju politiku, a ne njihovu.

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanje novinara da li bi svetu odgovarala jedna neutralna zemlja, koja gleda svoj interes i koja se ne bi svrstavala ni na jednu stranu.

Srbija je na EU putu, a vodi računa o svojim interesima

Vučić je izjavio danas da u zemlji raste evroskepticizam, ali da je Srbija suštinski na evropskom putu, dodajući da zemlja mora da vodi politiku u skladu sa svojim suštinskim interesima.

Na konstataciju novinara da je nemački kancelar govorio o međusobnom priznanju, dok je u Solunu rečeno da Srbija možda postane član EU 2033. godine, Vučić je primetio da to nije tačno, jer je, ističe, grčki premijer Kirjakos Micotakis spomenuo 2033. godinu za ceo Zapadni Balkan, a ne za Srbiju.

Vučić o Šapiću kao kandidatu: Videćemo, sledi Predsedništvo

Predsednik Vučić izjavio je danas da će o kandidatu SNS za gradonačelnika odlučiti Predsedništvo stranke, kroz nekoliko dana.

Gradski odbor SNS Beograda juče je doneo jednoglasno odluku da za gradonačelnika Beograda predloži prvog na listi “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”, Aleksandra Šapića.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: