Podeli vest

Dvojica paraglajdista iz Nemačke i Rusije pronađena su živi posle 30 sati potrage 100 metara od mesta poletanja

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

PARAGLAJDING
Foto: Pixabay Ilustracija

Dvojica paraglajdista, nemački državljanin Štefan Hajman (45) i državljanin Rusije A. M, koji su u noći između četvrtka i petka nestali tokom spuštanja sa planine Sutorman, sa vrha Vrsute, u Crnoj Gori, pronađeni su živi, potvrdio je danas pripadnik Službe zaštite i spasavanja u Baru, Aco Vulević.

On je, za portal “Primorski” rekao da je akcija spasavanja povređenih okončana jutros oko tri sata, a da su pronađeni pola sata pre ponoći na oko 100 metara od mesta gde su poleteli.

Pripadnici Službe zaštite i spasavanja Bar počeli su potragu u petak ujutro u rejonu Vrsute za nemačkim turistom Hajmanom i ruskim pilotom A. M. koji su u četvrtak poslepodne nestali tokom spuštanja sa Vrsute paraglajderom dvosedom.

Potragu je na kratko zaustavilo loše vreme, jaka kiša i vetar, rekao je Vulević. U potragu su bili uključeni i Vojska Crne Gore, Uprava policije, Regionalni centar Uprave policije, Granična policija, rendžeri iz nacionalnih parkova, helikopter i dronovi.

Predstavnik Direktorata za vanredne situacije u MUP-u Crne Gore Miodrag Bešović rekao je da takve potrage otežava činjenica da se u mnogim slučajevima, kada je vožnja paraglajdera u pitanju, ne poštuje zakon, pa se poletanje ne prijavljuje ni Agenciji za civilno vazduhoplovstvo, niti Operativno komunikacionom centru Uprave policije.

Poletanja paraglajderom sa Vrsute nemaju odobrenja, navodi “Primorski”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: