Podeli vest

Da li se u atarima Vojvodine zaista nalazi velika crna mačka, verujete li svojim očima ili rečima stručnjaka

Autor : Bilten.rs , Izvor :

Foto: Pixabay

CRNI PANTER SE POJAVIO JOŠ PRE 10 MESECI

Prve infromacije o crnom panteru, velikoj crnoj mački, preneli su mađarski mediji pre oko 10 meseci, kada se pojavio snimak gde se u daljini vidi velika crna životinja kako šeta poljima na jugu ove zemlje.

Kada pogledamo snimak, zaista možemo reći da je životinja velika i da iz daljine podseća na najveću divlju mačku na svetu.

SADA VIĐEN U APATINU?

Načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine Nemanja Ivanović rekao je da se potraga za panterom u apatinskom ataru nastavlja i danas.

Ivanović je za RTS rekao da su nadležne ekipe juče krenule na teren nakon video snimka na kojem se vidi velika crna životinja nalik panteru, koju su snimili gosti Banje Junaković u blizini Prigrevice.

“Proveli smo oko pet sati na terenu pokušavajući da uočimo divlju životinju koja je snimljena. ”Vode Vojvodine” su obezbedile dron sa termovizijskom kamerom i pregledali smo najmanje 150 hektara šume i atara. Sa nama su lovočuvari iz ”Vojvodinašuma” koji poznaju teren, a tu su i policijski službenici iz Apatina. Do sinoć nismo primetili pantera, samo ptice i glodare”, navodi Ivanović, prenosi RTS.

Prvenstveno je namera da se predator uspava, objašnjava Ivanović, dodajući da su u akciji učestvovali i veterinari Zoološkog vrta Palić.

Sada, u okolini Apatina, najpre lovci pa pojedini zemljoradnici, svedoče da su u atarima Sonte videli velikog crnog pantera, koji se u toku dana slobodno šeta, kao i da se po prilasku ljudi, brzo udaljava u šumski deo.

Ljudi su zatečeni, šokirani, ali i uplašeni za bezbednost sebe i svoje dece.

Opština Apatin obavestila je danas građane da je crni panter, koji je nedavno viđen u atarima sela Sonte, danas uočen u neposrednoj blizini Banje Junaković.

“Mole se građani da ne idu do daljnjeg u tom pravcu, kao i u pravcu Prigrevačke šume, jer se radi o veoma opasnoj i nepredvidivoj divljoj životinji”, navedeno je u obaveštenju za javnost opštine Apatin.

Opštinski organi su naveli i da su u hvatanju i lociranju crnog pantera trenutno uključene sve nadležne službe, kao i stručna služba iz Zoološkog vrta Palić.

VOJVODINAŠUME NEMAJU DOKAZE

Sa druge strane, iz Vojvodinašuma kažu da nema naznaka da na našem podneblju ima crnoh pantera, niti u u područjima kojima gazduju videli ili našli na tragove i ostatke koji bi ovo mogli potvrditi.

Ipak , poručuju, ako ga vidite ili sretnete, ne približavajte mu se i odmah se obratite policiji.

Bilo kako bilo zanimljiv događaj koji nije čest na ovim prostorima, a da li veliki crni panter zaista postoji i kako je eventualno dospeo kod nas, pokazače vreme.

Snimak sa Mađarske granice


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ