Crnogorci su jedinstven u Evropi po takmičenju u izležavanju koje se organizuje već 12 godina, ali nisu jedini koji se takmiče u uvrnutim disciplinama.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto:Pixabay

U Finskoj se svake godine održava Prvenstvo u bacanju mobilnih telefona. Učesnici se takmiče u bacanju starih mobilnih telefona, a pobeđuje onaj čiji telefon dospe najdalje. Finci imaju i Prvenstvo u nošenju supruge. Učesnici trče sa suprugama na leđima kroz prepreke i teren.

https://www.youtube.com/watch?v=pbRj1R6jW2w

I amerikanci imaju svoja uvrnuta takmičenja. Svetsko prvenstvo u plesanju svinja je njihov izum, a učesnici plešu svinjama i pobeđuje onaj čiji ples najviše zabavi svinje.

Britanci su pre deceniju uveli jedno od najuvrnutijih takmičenja- kotrljanje nizbrdo.

U Japanu je već postalo tradicionalno Prvenstvo u puzanju po stubu. Učesnici se penju po visokim stubovima od mastila uz pomoć posebnih pomagala. Japanci organizuju i Svetsko prvenstvo u brzom oblačenju odela. Ovo takmičenje je postalo popularno kao deo japanske kulture zabave i veština, a učesnici se trude da što brže i efikasnije obuku komplet odela, uključujući košulju, pantalone, kravatu i sako. Japanci su osmislili i Prvenstvo u vožnji taksija unazad. Vozači taksija se nadmeću u vožnji unazad kroz specijalno postavljenu stazu.

Trka u štiklama postaja je tradicija u mnogim zemlja. Ona u Moskvi svake godine privlači ogroman broj žena koje besomučno jure ne bi li osvojile nagradu koja u Moskvi iznosi 100.00 rubalja.

Prvenstvo u vožnji traktora na brdu se održava u nekoliko zemalja, uključujući Veliku Britaniju. Vozači traktora se takmiče u vožnji nizbrdo po brdovitom terenu.

Ovo su samo neka od bizarnih takmičenja, a ljudi širom sveta takmiče se u bacanju papira, igranju monopola, pravljenju kula od keksa, bacanju gumenih čizmi, ali i jedenju ljutih papričica.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: