Podeli vest

Čelnici Crvene zvezde i Reala zainteresovani su za argentinskog košarkaša Fakunda Kampaca.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

košarka
Foto: Shutterstock

Real je ponudio Kampacu višegodišnji ugovor po kojem bi zarađivao 1,6 miliona evra po sezoni, tvrdi španska “Marka”, ali navodi da postoji niz prepreka da Kampaco nastavi karijeru u madridskom klubu. “Sportski žurnal” je danas preneo da je za Kampaca zainteresovana i Crvena zvezda, a onda je ovu informaciju potvrdio i specijalizovani košarkaški portal “Jurohups”.

Kampaco (31) je bio član Reala od 2014. do 2020. godine.

“Marka” navodi da Argentinac ima nekoliko prepreka, koje ga sprečavaju da se vrati u madridski klub.

“Real je predstavio ponudu Kampacu po kojoj bi zarađivao 1,6 miliona evra po sezoni. Međutim, Argentinac i dalje duguje deo obeštećenja Realu kada je 2020. prešao u Denver. Tada je trebalo da plati Realu čak 2,6 miliona evra. Drugi problem je porez. Ako bi Kampaco potpisao ugovor sa Realom morao bi da plati porez od 45 odsto kao državljanin Španije.On bi u tom slučaju platio porez od 720.000 evra. Ukoliko bi najpre igrao u drugoj zemlji, onda bi se od leta vodio kao stranac i plaćao duplo manje. Real i dalje ima pravo da izjednači svaku ponudu koju mu da neki evropski klub i odluka mora da se dogodi u narednih sedam dana.U slučaju da se to ne desi, onda će Kampaco doneti odluku gde će da nastavi karijeru”, tvrdi Marka.

Interesovanje za Kampaca pokazali su navodno i Fenerbahče i Armani iz Milana.

Argentinski košarkaš je nedavno raskinuo saradnju sa Dalasom i želi da nastavi karijeru u Evropi. “Sportski žurnal” navodi da je menadžer Kampaca, koji ima veze sa agencijom koja zastupa košarkaša Crvene zvezde Luku Vildozu, dobio poziv iz beogradskog kluba.

Ponuda je navodno primamljiva, a Crvena zvezda bi u slučaju da Kampaco prihvati da pređe u redove srpskog i regionalnog šampiona imala argentinski bekovski tandem.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: